Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ροή κινητικότητας του Erasmus+ στη Βιέννη

Στην Βιέννη βρέθηκαν 12 επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στην δεύτερη ροή κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+, με θέμα «EXPORTMME: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΜΜΕ στην Οργάνωση και στην Υποστήριξη των Εξαγωγών», που υλοποιείται από το Επιμελητήριο Πιερίας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων και η αναβάθμιση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος μέσα από την χρήση νέων τεχνολογιών στην προώθηση των εξαγωγών.

Η 12 μελής αποστολή που επισκέφθηκε την Βιέννη από 6 έως 12 Ιουλίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης σε ζητήματα οργάνωσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, σε θέματα εξαγωγικών διαδικασιών και χρήσης του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην προώθηση των εξαγωγών. Παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθούν επιχειρήσεις της περιοχής, να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους αλλά και να συνομιλήσουν με Αυστριακούς επιχειρηματίες.

Τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το ταξίδι τους, μετέφεραν τα μέλη της αποστολής, στην συνάντηση που είχαν στο Επιμελητήριο μετά την επιστροφή τους, επικροτώντας την συμμετοχή του Επιμελητηρίου, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και ζητώντας παράλληλα να επαναλαμβάνονται παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Επιμελητηρίου της Βιέννης, τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην οικονομική ζωή της Αυστρίας αλλά και στην βαρύτητα που δίνει στην εκπαίδευση των μελών του. Όπως σημειώθηκε,  το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Επιμελητηρίου της Βιέννης, επενδύεται στην εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της στο επιχειρείν. Τέλος, επισημάνθηκε από όλους, το πόσο ωφέλιμη είναι η επαφή με επιχειρηματικές νοοτροπίες άλλων χωρών και η εμπειρική ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κος Χατζηχριστοδούλου Ηλίας διαβεβαίωσε  τους συμμετέχοντες, ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα συνεχίσει να διερευνά και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που παρέχεται από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, με γνώμονα πάντα το όφελος των μελών του και δήλωσε την ικανοποίηση του από την επιτυχημένη υλοποίηση  του προγράμματος.

Δηλώσεις των μελών της αποστολής:

Παπασωτηρίου Αθηνά, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών: «Το ταξίδι μας στη Βιέννη αποτέλεσε για εμάς μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσουμε στο εργασιακό περιβάλλον μίας πολιτισμένης ευρωπαϊκής χώρας, ώστε να αποκομίσουμε σημαντικά στοιχεία που θα συμβάλουν στη βελτίωσή μας ως επαγγελματίες. Μέσω των σεμιναρίων αποκτήσαμε χρήσιμες γνώσεις, οι οποίες μας επιτρέπουν να συγκρίνουμε τα ελληνικά συστήματα με άλλα. Φυσικά, αν και οι ώρες μας στα σεμινάρια ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία που αποκτήσαμε μέσω συναντήσεών μας με επαγγελματίες του πεδίου μας στο χώρο εργασίας τους».

Αδάμος Γιώργος, παραγωγός κρασιού: «Μετά από μια επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή στο εξωτερικό επέστρεψα πιο σοφός. Είδαμε πως λειτουργούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις μιας ανεπτυγμένης χώρας και την στήριξη που έχουν από τους κρατικούς φορείς της χώρας τους. Αναρωτιέμαι, γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι δεν μελετούν την οργάνωση της Ευρωπαϊκής αγοράς και οικονομίας για το καλό των κατοίκων της χώρας μας;  Γιατί το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα κρατήσουν τις «καρέκλες» τους; Γιατί λειτουργούν εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων και προς όφελος των πολυεθνικών;» 

Προηγούμενο Το Επιμελητήριο βράβευσε τους μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας