Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πάσχα στον τόπο μας – Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις από Μ. Τετάρτη

  •  Παρασκευή τσουρεκιών και εκκλησιαστικοί ύμνοι στην Κατερίνη
  • Επίσης, παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά και συνταγές από τους σπουδαστές του ΙΕΚ

Με την παρασκευή τσουρεκιών συνεχίζονται τη Μεγάλη Τετάρτη, 11 Απριλίου, οι εκδηλώσεις «ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ».  Συγκεκριμένα, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Κατερ ίνη, από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι, γυναίκες των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων θα επιδείξουν παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής και στολισμού τσουρεκιών. Παράλληλα, οι σπουδαστές του ΙΕΚ Κατερίνης, του τμήματος ζαχαροπλαστικής, θα παρασκευάσουν παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά και θα διανέμουν παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές. Ιδιαίτερο τόνο στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών αναμένεται να δώσουν οι εκκλησιαστικοί ύμνοι της μεγάλης εβδομάδας που θα ακούγονται κατά μήκος του πεζόδρομου. Τις εν λόγω εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις:

Μεγάλη Πέμπτη: Βάψιμο πασχαλινών αυγών με παραδοσιακό τρόπο

Τη Μεγάλη Πέμπτη οι πασχαλινές εκδηλώσεις συνεχίζονται με το βάψιμο των πασχαλινών αυγών με παραδοσιακό τρόπο από γυναίκες τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, στην Κατερίνη, από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες θα επιδείξουν διάφορες παραδοσιακές τεχνικές βαφής και στολισμού των πασχαλινών αυγών, όπως κλωστές κεντήματος, φύλλα κρεμμυδιών, ρίζες φυτών, φύλλα λουλουδιών,  κ.λ.π.. Παράλληλα, κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου θα ακούγονται εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μ. Παρασκευή & Μ. Σάββατο: πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές με την προσκόμιση αποδείξεων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, σ’ όλους τους Δήμους της Πιερίας, θα μοιραστούν δωρεάν πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η προσκόμιση απόδειξης (αξίας άνω των 15 ευρώ) από τις τοπικές αγορές. Το πασχαλινό δώρο είναι μια επιβράβευση των καταναλωτών για την επιλογή τους να στηρίξουν τους επαγγελματίες του τόπου τους. Η επίδοση των δώρων θα γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Οι δράσεις που υλοποιούνται σ’ όλη την Πιερία συνδιοργανώνονται από το Επιμελητήριο Πιερίας, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, το Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Προηγούμενο Πάσχα στον τόπο μας – Μαθηματικός διαγωνισμός πασχαλινής λαμπάδας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας