Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πάσχα στον τόπο μας – Τσουρέκια & παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά

Παρασκευή τσουρεκιών και παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά στο κέντρο της Κατερίνης με τη συμμετοχή των σπουδαστών του ΙΕΚ Κατερίνης τμήμα ζαχαροπλαστικής

Ιδιαίτερη ήταν η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο κέντρο της Κατερίνης το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, 11 Απριλίου, καθώς στον κεντρικό πεζόδρομο αναδεικνύονταν τα έθιμα του Πάσχα, ενώ παράλληλα ακούγονταν εκκλησιαστικοί ύμνοι της μεγάλης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, στις εν λόγω δράσεις υπό τον τίτλο «ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»,  που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης καθώς και Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δ. Κατερίνης, οι σπουδαστές του τμήματος ζαχαροπλαστικής, οι καθηγητές και η διεύθυνση του ΙΕΚ Κατερίνης παρασκεύασαν και πρόσφεραν δωρεάν στους πολίτες παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά. Παράλληλα, οι σπουδαστές του ΙΕΚ έδειξαν στο κοινό παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής και στολισμού τσουρεκιών και μοίρασαν πασχαλινές νηστίσιμες συνταγές. Τα κεράσματα απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια από τους πολίτες. Επίσης, εθελόντριες κυρίες έδειξαν πως παρασκευάζονται τα πασχαλινά τσουρέκια και πρόσφεραν από αυτά στο κοινό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 12 Απριλίου, οι πασχαλινές εκδηλώσεις συνεχίζονται με το βάψιμο των πασχαλινών αυγών με παραδοσιακό τρόπο από γυναίκες τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, στην Κατερίνη, από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες θα επιδείξουν διάφορες παραδοσιακές τεχνικές βαφής και στολισμού των πασχαλινών αυγών, όπως κλωστές κεντήματος, φύλλα κρεμμυδιών, ρίζες φυτών, φύλλα λουλουδιών, κ.λ.π.. Παράλληλα, κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου θα ακούγονται εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μ. Παρασκευή & Μ. Σάββατο: πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές με την προσκόμιση αποδείξεων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, σ όλους τους Δήμους της Πιερίας, θα μοιραστούν δωρεάν πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η προσκόμιση απόδειξης (αξίας άνω των 15 ευρώ) από τις τοπικές αγορές. Το πασχαλινό δώρο είναι μια επιβράβευση των καταναλωτών για την επιλογή τους να στηρίξουν τους επαγγελματίες του τόπου τους. Η επίδοση των δώρων θα γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Οι δράσεις που υλοποιούνται σ’ όλη την Πιερία συνδιοργανώνονται από το Επιμελητήριο Πιερίας, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, το Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Προηγούμενο Ενημερωτικό Δελτίο Προσφορών Απρ. 2012

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας