Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Πιερίας για τις 2 νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου, υπηρεσιών.

Παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019 στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας,  η  εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η ευκαιρία που ζητάς» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενημέρωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σχετικά με τις δύο νέες δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΠ ΠΚΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου στο χαιρετισμό του τόνισε την άριστη συνεργασία του Επιμελητηρίου Πιερίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα τόσο για το πρόγραμμα χρηματοδότησης που αφορά την αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προς όφελος των επιχειρηματιών οι οποίοι θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση και να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που τους αφορούν, όσο και την έμπρακτη στήριξη κάθε χρόνο, του ιδίου, της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας και του Δημάρχου Κατερίνης, στη διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης  Πιερίας (ΕΒΕΠ-ΚΜ) καθιερώνοντας την ως  ένα κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό. Κλείνοντας αναφέρθηκε στις δύο νέες δράσεις που αφορούν όλους τους τομείς παραγωγικότητας και τόνισε ότι εκμεταλλευόμενοι όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, οι επιχειρήσεις μπορούν να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν ισχυρές γιατί όταν ενισχύουμε την μικρομεσαία επιχείρηση, ενισχύουμε την εθνική μας οικονομία και την απασχόληση στη χώρα μας.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την κρίση είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η προσέλευση επενδύσεων και η στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  προς όφελος των τοπικών οικονομιών της Περιφέρειας, καθώς και τις σημαντικές πρωτιές της Π.Κ.Μ. σε θέματα ανάπτυξης, με έμφαση στην πρωτιά απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Τόνισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου Πιερίας, καθώς και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται από την ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, γεγονός που αποτυπώνεται και από την έγκριση μεγάλου αριθμού επενδυτικών προτάσεων που υποβάλλονται στην Π.Κ.Μ.

Η ενημέρωση και για τις δύο Δράσεις έγινε από  τον κ. Νικόλαο Στράβα, στέλεχος της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, ενώ επιπλέον συμπληρωματικές επεξηγήσεις δίνονταν από το  Γενικό Διευθυντή  της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ.  Σπύρο Σκοτίδα, ο οποίος τόνισε ότι η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι Δράσεις του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

1.«Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», συνολικού προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 52 εκ. ευρώ στο σύνολο της Π.Κ.Μ.  Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 100.000€ έως και 600.000€. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 45% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.

Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν: Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών. Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

2.«Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 12 εκ. ευρώ στο σύνολο της Π.Κ.Μ. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 30.000€ έως και 100.000€. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 50% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.

Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν: Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού. Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης, 22/2/2019.

Η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών υποβολών (www.ependyseis.gr) των αιτήσεων και για τις Δράσεις ξεκινά στις 12/3/2019 ενώ η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικών υποβολών των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 14/6/2019.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σ. Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμάς-Φωκίων Αλγιανάκογλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χ. Κωτίκας , ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ν. Βουλγαράκης, πρόεδροι ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Η. Χατζηχριστοδούλου τίμησε με ένα αναμνηστικό δώρο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα και τον ευχαρίστησε  για την παρουσία του και την ενημέρωσή του.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε έντονη συζήτηση με πλήθος ερωτήσεων  και δόθηκαν διευκρινήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρευρισκομένων.

Προηγούμενο Πρεσβεία Ελλάδος, Κάϊρο, Γραφείο ΟΕΥ, Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ειδήσεων, Αιγύπτος, Μαρ. 2019

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας