Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας Επιμελητηρίου Πιερίας για τα επενδυτικά προγράμματα επιχειρήσεων

Το αδιαχώρητο επικράτησε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, στην ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση δύο σημαντικών προκηρύξεων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η παρουσίαση αφορούσε την προκήρυξη για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου- Υπηρεσιών καθώς και την προκήρυξη για την ενίσχυση ελευθέρων επαγγελματιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Τα δυο προγράμματα παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Αθανάσιος Παπαηλιού, στέλεχος της Μονάδας Ανταγωνιστικότητας & Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, και στη συνέχεια απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων του κοινού.

«Υπολογίζουμε πάνω από 17.000 προτάσεις για το μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ και ευελπιστούμε ότι θα ενισχυθούν πάρα πολλές επιχειρήσεις. Πρόκειται για την πρώτη προκήρυξη των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, του Υπουργείου Οικονομίας. Θα ακολουθήσουν και άλλες. Επίσης, είναι πρώτη φορά που προκηρύχθηκε για Ελεύθερους Επαγγελματίες πρόγραμμα, κατόπιν απαίτησής τους για επιδότηση. Φαίνεται ότι το πρόγραμμα πηγαίνει πολύ καλά», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαηλιού και απαντώντας στο πόσο εύκολο είναι κάποιος επιχειρηματίας να ενταχθεί στην προκήρυξη για τις ΜΜΕ τόνισε: «είναι πολύ ελαστική σαν προκήρυξη και δίνει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να συμμετέχει. Το βασικό στοιχείο είναι ότι δίνεται στις μικτές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αναπτύξουν άλλες μορφές της δραστηριότητάς τους».

Την εκδήλωσε προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Νίκος Ασαρίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «από την εκδήλωση κιόλας της 25ης Ιουνίου 2009 που πραγματοποιήσαμε στην ίδια αίθουσα, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος είχε υποσχεθεί να μεριμνήσει για την παρουσία ενός ειδικού στελέχους που να μπορεί να λύσει περισσότερες απορίες γύρω από τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στα τρέχοντα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Σήμερα λοιπόν έχουμε την ευχαρίστηση και την τιμή να βρίσκεται μαζί μας ο κ. Αθανάσιος Παπαηλιού, ένας από τους πιο εξειδικευμένους ανθρώπους να αναπτύξουν το θέμα της σημερινής μας εκδήλωσης. Βρήκαμε βεβαίως παράλληλα την ευκαιρία και εντάξαμε στο πρόγραμμα και την προκήρυξη για τους ελεύθερους επαγγελματίες που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. 65% ενίσχυση δεν είναι μικρή υπόθεση, οπότε αδράξτε την ευκαιρία αυτή και να είστε βέβαιοι ότι το Επιμελητήριο Πιερίας παραμένει κοντά σας δρώντας επικουρικά και συμβουλευτικά».

Προηγούμενο Πρόσκληση σε ημερίδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, 14/7/2009, 19:30

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας