Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πραγματοποίηση ημερίδας Επιμελητηρίου Πιερίας με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο με θέμα ‘Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη’

«Θα βγούμε από την κρίση, όμως ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος», τόνισε από το βήμα του Επιμελητηρίου Πιερίας ο αμερικανός σύμβουλος επιχειρήσεων Bill Lewis, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας που διοργάνωσαν από κοινού το Επιμελητήριο Πιερίας και το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη.  Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Φεβρουαρίου και την παρακολούθησαν τοπικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Ο Bill Lewis, ο οποίος πραγματοποίησε την τέταρτη επίσκεψή του στο νομό μας δίνοντας ομιλίες στο Επιμελητήριο Πιερίας, είναι καταξιωμένος επιχειρηματίας και πρόεδρος της εταιρείας συμβουλευτικής «Extension Management Inc». Αυτή την περίοδο πραγματοποιεί συμβουλευτικά σεμινάρια σε επιχειρηματίες της Κύπρου και επισκέφθηκε για μία μέρα το νομό Πιερίας για να πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα:«Έξοδος από την κρίση-Μια νέα ημέρα για την Πιερία & την Ελλάδα;».

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρίσης

Ο Bill Lewis αναφέρθηκε στα δεδομένα και στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της οικονομικής κρίσης τονίζοντας ότι είναι η χειρότερη κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τα τελευταία 25 χρόνια και ότι θα χρειαστεί 4-5 χρόνια καθώς και πολύ δουλειά για να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν νωρίτερα.  Σημείωσε, ακόμη,  ότι η κρίση οφείλεται σε δύο παράγοντες: στην πλεονεξία και την κακή διαχείριση των οικονομικών σε μεγάλη κλίμακα.

Η οικονομική κρίση σε Αμερική και Ελλάδα

Μιλώντας για την οικονομική κρίση στην Αμερική, ο Bill Lewis, ανάφερε ότι η πολύ μεγάλη ελευθερία στο θέμα των πιστώσεων οδήγησε πολλά νοικοκυριά να υπερχρεωθούν χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν οδηγώντας τα σε οικονομικό μαρασμό. Ο ομιλητής είπε ότι ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και οι οικονομίες είναι αλληλένδετες. Με την παγκοσμιοποίηση όλος ο κόσμος είναι ένα γιγαντιαίο χωριό και ότι γίνεται στη μια πλευρά επηρεάζει και την άλλη. Οπότε, όλοι ανεξαιρέτως, είτε βρίσκονται στην Αμερική είτε στην Ελλάδα έχουν μπροστά τους εμπόδια. Όσοι το αναγνωρίσουν αυτό και λειτουργήσουν με αισιοδοξία και επιμονή στο στόχο θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Η κρίση κρύβει ευκαιρίες

Ο ομιλητής προχώρησε σε προβλέψεις για το μέλλον υπογραμμίζοντας ότι η ανάκαμψη θα είναι αργή και με μεγάλη ανεργία καθώς οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει τις επεκτατικές τους βλέψεις. Μάλιστα, ανέφερε ότι η κρίση μπορεί να κρύβει ευκαιρίες όμως μόνο γι αυτούς που δεν θα καθηλωθούν από το φόβο για το άγνωστο κρατώντας μοιρολατρική στάση αλλά θα καταφέρουν να δουν με διαφορετικό μάτι τις νέες συνθήκες και το μέλλον και θα χειριστούν διαφορετικά το σύνολο της εργασίας τους αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που κρύβει η κάθε κατάσταση.

Στρατηγικές και ιδέες για την έξοδο από την κρίση

Ο Bill Lewis, στη συνέχεια, κατέδειξε στρατηγικές και ιδέες που μπορούν να εφαρμόσουν οι Πιερικές επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι μαθηματικοί τύποι αλλά υπάρχουν κάποιες αρχές που αν οι επιχειρήσεις τις εφαρμόσουν θα βοηθηθούν στον αγώνα τους για την έξοδο από την κρίση. Ο ομιλητής, κυρίως, συνέστησε να δώσουν οι επιχειρηματίες βαρύτητα στην καλή και στενή παρακολούθηση της διαχείρισης των οικονομικών τους, στην εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αναγκών των πελατών τους χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους σε σύγκριση με το παρελθόν, αλλά και στη συνεχή  εκπαίδευση και κατάρτισή τους.

Μια νέα ημέρα για την Πιερία ξεκινά από μια κοινή προσπάθεια

Τέλος, ο κ. Lewis  αναφερόμενος στο πως η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο νομός Πιερίας θα οδηγηθεί σε μια νέα ημέρα,  τόνισε ότι ο δρόμος είναι ένας: η επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής πρέπει να δουλέψει από κοινού σαν μια γροθιά, θέτοντας νέους στόχους, στους οποίους θα εργαστεί με μια διαφορετική νοοτροπία αντιμετωπίζοντας την κρίση ως ευκαιρία.

Ολοκληρώνοντας ο ομιλητής υπογράμμισε: «συνειδητοποιήστε ότι είναι δυνατό να βγούμε από την κρίση. Πολλοί φοβούνται το άγνωστο και γι αυτό παραλύουν. Δεν χρειάζεται μοιρολατρική στάση. Δείτε διαφορετικά τα δεδομένα και οραματιστείτε το μέλλον. Ζήστε σήμερα σχεδιάζοντας για το αύριο. Βοηθήστε ο ένας τον άλλο ώστε συνολικά να χτιστεί η ελληνική κοινωνία με γερές βάσεις. Αντιμετωπίστε την κρίση ως ευκαιρία. Το σίγουρο είναι ότι όταν βγούμε από την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί».

Προηγούμενο Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Σεμιναρίων Επιμελητηριακής Σχολής, 24 Φεβ. 2010 18:30, 3ος όροφος Επιμελητηρίου Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας