Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πραγματοποίηση ημερίδας από το Επιμελητήριο Πιερίας και το ΤΕΙ Κατερίνης με θέμα τα Logistics

Ο ρόλος των Logistics στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν το Παράρτημα του Αλεξάνδρειου-ΤΕΙΘ στην Κατερίνη και το Επιμελητήριο Πιερίας, στις 16 Ιουνίου 2010, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου. Εισηγητές του θέματος ήταν καθηγητές του Ιδρύματος οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα εξειδικεύοντας στις ενότητες των Logistics και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, μεταφορών και αποθήκευσης. Την ημερίδα παρακολούθησαν φοιτητές του ΤΕΙ Κατερίνης καθώς και επαγγελματίες του νομού που εφαρμόζουν τεχνικές Logistics.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου,  Πρόεδρος Επιμελητηρίου

“Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην εποχή μας και γι αυτό πιστεύω ότι η γνώση του ρόλου των logistics στην επιχειρηματικότητα είναι απαραίτητη για το σύγχρονο επαγγελματία», σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας χαιρετίζοντας την ημερίδα. Αναφερόμενος στο ΤΕΙ και το ρόλο του ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι «στο ξεκίνημά του το Τμήμα του ΤΕΙ στην Κατερίνη μας εξέπληξε με το αντικείμενό του και εκφράστηκαν μάλιστα κάποιοι ενδοιασμοί. Πολύ γρήγορα, όμως, όλοι διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς. Αν δεν ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε σωστή διακίνηση, αποθήκευση και μεταφορά των προϊόντων, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε μέσα στο δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στην αγορά». Τέλος, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία του Επιμελητηρίου Πιερίας με το Τμήμα του ΤΕΙ στην Κατερίνη επισημαίνοντας ότι «το αντικείμενο του ΤΕΙ σχετίζεται και απευθύνεται στην επιχειρηματικότητα, οπότε το Επιμελητήριο Πιερίας και τα μέλη του στηρίζουν με κάθε τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία που πραγματοποιείται μέσα από το Ίδρυμα».

Δημήτρης Τριανταφύλλου, Προϊστάμενος Παραρτήματος Κατερίνης

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Προϊστάμενος του Παραρτήματος του Α-ΤΕΙΘ στην Κατερίνη, Δημήτρης Τριανταφύλλου, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Πιερίας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πολύ καλή και μακροχρόνια συνεργασία που έχουν σε θέματα εκπαίδευσης των μελών αλλά και του κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να μάθει την επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη ζωή του τόπου. Αναφερόμενος στην ημερίδα, ο κ. Τριανταφύλλου σημείωσε ότι τα συμπεράσματα της ημερίδας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς οι καθηγητές του τμήματος δίνουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις για τομείς της εθνικής οικονομίας που στηρίζονται στα Logistics και, πιο συγκεκριμένα, στη χρησιμοποίηση των σωστών διεργασιών και των σωστών διαδικασιών σε θέματα που έχουν σχέση με τη διακίνηση των προϊόντων, τις αποθηκεύσεις, τις συσκευασίες αλλά και με την ποιότητα των προϊόντων.

Προηγούμενο Πρόσκληση σε επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση: Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες, 8/9/2010, 19:00

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας