Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Πιερίας με ομιλητή τον Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. Φώτη Κουρμούση

ΗΛΙΑΣ  ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: «Η επιχειρηματικότητα δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία»

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2019 στο Επιμελητήριο Πιερίας, με θέμα «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και Ε.Φ.Κ.Α. – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, κ. Νίκο Βάρδα Δικηγόρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, και την κα. Σουζάνα Κλημεντίδη Δικηγόρο, παρουσίασε το νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών και τις αλλαγές που καθιστούν τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και γρήγορη, καθώς και τι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και πώς μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους οι επαγγελματίες.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Φώτη Κουρμούση και τους συνεργάτες του, ανέφερε ότι: «Ο κ. Κουρμούσης είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτεται το Επιμελητήριο Πιερίας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορεί, επιτέλους, να λυθεί αυτό το μόνιμο πρόβλημα που έχει η μικρομεσαία τάξη, οι μικρές επιχειρήσεις, που αφορά τις 120 δόσεις. Ως Επιμελητήριο έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουμε επανειλημμένως στείλει επιστολές στη Κυβέρνηση ώστε να τις προχωρήσει, και να δοθεί διέξοδος σε πολλές μικρές επιχειρήσεις χωρίς να εμπλέκονται καθόλου με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ώστε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις.  Δεν θα μπορούμε να μιλάμε για νέες επενδύσεις, όταν δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις ήδη υπάρχουσες». Και κλείνοντας τόνισε ότι: «Η Ελλάδα δικαιούται ένα μέλλον, η επιχειρηματικότητα δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, διότι χωρίς επιχειρήσεις βιώσιμες, χωρίς υγιείς επιχειρήσεις δεν υπάρχει ισχυρό κράτος, δεν υπάρχουν πολίτες που να κρατούν ψηλά το κεφάλι».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν, η Βουλευτής Πιερίας κα. Μπέττυ Σκούφα,  ο Βουλευτής Πιερίας κ. Στέργιος Καστόρης και ο Βουλευτής Πιερίας κ. Χάρης Τζαμακλής.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τους επιχειρηματίες εξετάζοντας διάφορες περιπτώσεις με τον κ. Κουρμούση να αναφέρει σχετικά ότι: «Όσοι κινδυνεύετε με κατασχέσεις, κάνετε αιτήσεις, πάρτε προστασία, έρχονται και οι 120 δόσεις. Το σημαντικό είναι να μη βρίσκεται κανείς στο κενό… Όταν είσαι στο κενό, υπάρχει κίνδυνος!….  Η συμβουλή που δίνω -και αυτό λέω σε κάθε πόλη που κάνω ομιλία- είναι: Μην κάθεστε έτσι και περιμένετε… Κάνετε κάτι, μπείτε κάπου, πάρτε την προστασία. Και μετά ανοίγεται ο δρόμος για να ρυθμίσετε τα χρέη».

Στο τέλος της ενημερωτικής ημερίδας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τίμησε τον κ. Κουρμούση και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και την ενημέρωση που παρέχει κάθε φορά που επισκέπτεται το Επιμελητήριο Πιερίας, στους ενδιαφερόμενους πολίτες και επιχειρηματίες.

Προηγούμενο Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και Ε.Φ.Κ.Α. – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας