Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Προσωπική επιστολή του Επιμελητηρίου προς όλους τους μαθητές των λυκείων της Πιερίας

Προσωπική επιστολή προς τους μαθητές όλων των Λυκείων και των Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας απέστειλε το Επιμελητήριο Πιερίας με στόχο να καταστεί πεποίθηση των νέων του νομού η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και οικονομίας.

Ακράδαντη θέση του Επιμελητηρίου είναι πως η προτίμηση των επιχειρήσεων και των καταστημάτων της Πιερίας για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης. Βοηθά στη διατήρηση θέσεων εργασίας σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την τοπική οικονομία λειτουργώντας επί της ουσίας ως ανάχωμα απέναντι στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενέργεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Λυκείων και των Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με την αποστολή συνολικά 5.000 επιστολών. Οι σημερινοί μαθητές αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό, που θα μπει αύριο στην αγορά εργασίας και είναι εκείνοι που θα αφομοιώσουν, θα γνωστοποιήσουν, θα μεταφέρουν το μήνυμα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και εν τέλει θα καταστούν συνειδητοί καταναλωτές των τοπικών προϊόντων.

Το Επιμελητήριο οφείλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα για τη συνεργασία τους τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννη Καζταρίδη, τους διευθυντές των Λυκείων, καθώς και τους υπεύθυνους καθηγητές όλων των τάξεων και των τμημάτων, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχία της παραπάνω ενέργειας.

Το ακριβές κείμενο της προσωπικής επιστολής που εστάλη με αποδέκτες τους μαθητές είναι το ακόλουθο: 

«Αγαπητή Μαθήτρια, Αγαπητέ Μαθητή,

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας θέλουν να σου ευχηθούν καλή επιτυχία στους στόχους που έχεις θέσει και τις επιλογές που έχεις κάνει σχετικά με το επαγγελματικό σου μέλλον και την εξεύρεση μιας θέσης στην αγορά εργασίας.

Η μόρφωση και η γνώση είναι τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται να διαθέτεις ώστε να εξασφαλίσεις μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Είμαστε πεπεισμένοι πως χάρη στους αξιόλογους εκπαιδευτικούς του Νομού μας, αυτοί οι στόχοι προσεγγίζονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Γνωρίζουμε τις αγωνίες σου και τους προβληματισμούς σου σχετικά με την επαγγελματική σου αποκατάσταση, αφού είναι γεγονός πως πολλοί νέοι πριν από σένα οδηγήθηκαν στην αναζήτηση εργασίας εκτός των τειχών της Πιερίας, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας. Με τη σημερινή μας επιστολή θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως είναι και στο δικό σου χέρι να σταματήσεις και να αλλάξεις αυτή την κατάσταση. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει οι επιλογές σου να είναι συνειδητοποιημένες και με γνώμονα πρωτίστως το συμφέρον του τόπου μας.

Το Επιμελητήριο είναι θεσμός στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι Επαγγελματίες του Νομού Πιερίας και αριθμεί 11.500 περίπου μέλη (Το επίπεδο των γνώσεών σου σού επιτρέπει να αντιληφθείς ότι αφορά πάνω από 30 με 35 χιλιάδες κατοίκους του νομού). Ως θεσμός, λοιπόν, το Επιμελητήριο αναλαμβάνει δράσεις με στόχο την τόνωση της αγοράς και την ανάπτυξη. Βασική μας αρχή είναι: «Να επιλέγουμε τις παραγωγές του Νομού μας και να αγοράζουμε με επιμονή προϊόντα από τα καταστήματα των τοπικών μας αγορών. Να μη μετακινούμαστε για αγορές μας σε άλλους Νομούς». Αυτή είναι η πρότασή μας που σου προτείνουμε να συζητήσεις με τους γονείς σου, τα αδέλφια σου, τους συμμαθητές σου και τους φίλους σου.

Με τη σκέψη-πρότασή μας αυτή, αντιλαμβάνεσαι ότι τα καταστήματα του τόπου μας δεν θα οδηγούνται στο κλείσιμο, αντίθετα θα δραστηριοποιούνται όλοι οι τομείς παραγωγής του Νομού και έτσι θα διατηρηθούν και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Με τη στάση σου αυτή, που πρέπει δυναμικά να στηρίξεις και με έμφαση να διαφημίσεις, γίνεσαι ένας ακόμη κρίκος που θα στηρίξει την αλυσίδα της τοπικής οικονομίας και δημιουργείς άμεσα την προοπτική να υπάρξει δουλειά και για σένα. Ακόμη και η επίσκεψη στο πλαίσιο μιας εκδρομής σε εμπορικό κέντρο όμορου ή κοντινού νομού, λειτουργεί μακροπρόθεσμα σε βάρος όχι μόνο των Πιερικών επιχειρήσεων, αλλά και των δικών σου προοπτικών. Με τη συμμετοχή σου και την υπεύθυνη στάση σου επενδύεις και προετοιμάζεις το εργασιακό σου μέλλον.

Σύνθημά σου πρέπει να είναι: «Αγοράζω από τον τόπο μου, την Πιερία, για τους παραγωγούς της, για τους εργαζόμενους σ’ όλους τους τομείς παραγωγής, για το δικό μου εργασιακό μέλλον!».

Αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε συντονισμένα, σίγουρα θα τα καταφέρουμε!»

 

Προηγούμενο Ζήτηση για ελληνικές εταιρελιες που παράγουν κρύα επιδόπρια

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας