Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Προτάσεις για τη διαμόρφωση πολιτικών στήριξης και ανασύνταξης της Οικονομίας

Κύριε υπουργέ,

Με δεδομένο ότι, δύο διαδοχικά lockdown, μετά από μία καταστροφική δεκαετή οικονομική κρίση, είναι αδύνατον να τα αντέξει η Ελληνική Οικονομία και η επιχειρηματική της κοινότητα, θεωρούμε καθήκον μας να παρέμβουμε, υποβάλλοντας για μία ακόμη φορά, συγκεκριμένες προτάσεις, με σκοπό να συμβάλουμε στη διαμόρφωση πολιτικών για τη στήριξη και την ανασύνταξη της Οικονομίας.

Συγκεκριμένα προτείνουμε τα εξής:

Πρώτον: Αποζημίωση του απωλεσθέντος κύκλου εργασιών, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, με χρηματοδοτικό πρόγραμμα «μη επιστρεπτέας επιδότησης», κατά τα πρότυπα των χρηματοδοτήσεων μέσω των Περιφερειών.

Δεύτερον: Επιδότηση των ενοικίων σε ποσοστό 100% για όσες επιχειρήσεις αναστέλλουν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Τρίτον: Γενίκευση της ένταξης των πάσης φύσεως  υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε πρόγραμμα 120 άτοκων δόσεων, είτε αυτές δημιουργήθηκαν πριν από την κρίση, είτε θα προκύψουν αμέσως μετά από αυτή.

Καθώς και τη μετατροπή όλων των ρυθμίσεων που είναι σε ισχύ από έντοκες σε άτοκες.

Τέταρτον: Ολοσχερή διαγραφή των οφειλών των πληττομένων επιχειρήσεων, έναντι του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί, όπως πρότεινε και ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, με τη συνέργεια του κράτους, της Κεντρικής Τράπεζας και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, προς αποφυγή της συσσώρευσης υπέρογκου χρέους σε βάρος των επιχειρήσεων και του ενδεχομένου να οδηγηθούμε σε ένα τσουνάμι λουκέτων και στην κοινωνική αποσταθεροποίηση.

Πέμπτον: Λειτουργία του λιανεμπορίου με την είσοδο στα καταστήματα ενός ατόμου ανά πενήντα τετραγωνικά μέτρα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Έκτον: Ενίσχυση της διατήρησης των ήδη υπαρχουσών θέσεων εργασίας. Διότι το επενδυτικό κλίμα έχει αποσταθεροποιηθεί και δεν προβλέπεται βραχυπρόθεσμα έντονη ζήτηση εργατικού δυναμικού.

Αντιθέτως η ανεργία συγκρατείται, πλασματικά, σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είναι στην πραγματικότητα, λόγω των κρατικών παρεμβάσεων.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, ευχόμαστε η κοινή μας προσπάθεια για την επιβίωση της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επόμενης ημέρας να έχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος  

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Προηγούμενο Σήμανση και Εμπορία των εισαγόμενων από την Ε.Ε. βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στο Η.Β. και την Μεγάλη Βρετανία, μετά την 1.1.2021

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας