Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πρόγραμμα: «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»

ΠΛΗΘΟΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜμΕ 

– Μ. Κουλούμογλου: Πρόγραμμα «φιλικό και εύκολο» για τους επιχειρηματίες 

Συνέντευξη τύπου σχετικά με το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» έδωσαν τα στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ το απόγευμα της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου 2013 στο Επιμελητήριο Πιερίας. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Κουλούμογλου, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμάς-Φωκίων Αλγιανάκογλου, ο Γενικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Έργου ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπυρίδων Σκοτίδας, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Έργου ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Αθανάσιος Κακούδης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Χουσουρίδης, καθώς και ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Χαράλαμπος Ζαπουνίδης.

Όπως τονίστηκε απ’ όλους, το πρόγραμμα είναι άκρως «φιλικό» προς τους επιχειρηματίες, αφού παρέχει πολλαπλά πλεονεκτήματα μειώνοντας κατά πολύ τα γραφειοκρατικά προβλήματα του παρελθόντος.

Την άψογη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Επιμελητήριο Πιερίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ υπογράμμισε ο κ. Κουλούμογλου, ο οποίος επεσήμανε πως το πρόγραμμα διαθέτει πλεονεκτήματα που είναι προς όφελος των επιχειρηματιών. «Εύχομαι στις επιχειρήσεις να κάνουν τις σωστές επιλογές, ώστε να επιτευχθεί μεγάλο ποσοστό έγκρισης», τόνισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου. «Θα το χαρακτήριζα ως ένα εύκολο και φιλικό πρόγραμμα για όποιον έχει καταλήξει ποιες ανάγκες του επιθυμεί να καλύψει μέσω αυτού», πρόσθεσε ο κ. Κουλούμογλου.

Στην εξαιρετική συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας αναφέρθηκε ο κ. Αλγιανάκογλου, ο οποίος σημείωσε πως έγιναν μεγάλες προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το Επιμελητήριο για τη συνεργασία όλων τωνμ προηγούμενων χρόνων εξέφρασε και ο κ. Σκοτίδας. Σκοπός του προγράμματος, όπως εξήγησε, είναι να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδύσεων που εμπεριέχουν εξωστρέφεια, καινοτομία και τεχνολογίες πληροφορικής. Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωρίζονται σε υφιστάμενες και νέες ή υπό σύσταση, με την ανάλογη κατανομή, ενώ δεν περιλαμβάνεται το λιανικό εμπόριο και η εστίαση, τομείς για τους οποίους θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Καλύπτονται 500 ξεχωριστές δραστηριότητες, με μια μεγάλη γκάμα δαπανών και με τη διάρκεια υλοποίησης να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 μηνών. «Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ποσοστό επιχορήγησης των επιχειρήσεων αγγίζει το μέγιστο δυνατό», υπογράμμισε ο κ. Σκοτίδας.

Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι πως όσον αφορά στις υποψηφιότητες δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Για παράδειγμα, δεν προσμετράται αν μια επιχείρηση εμφανίζει κερδοφορία, δεν εξετάζονται τα στοιχεία που υπάρχουν στον Τειρεσία, δεν απαιτείται σε πρώτη φάση φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ το βασικό κεφάλαιο της επένδυσης μπορεί να προέρχεται εξ ολοκλήρου από δανεισμό.

Τέλος ο κ. Σκοτίδας διευκρίνισε πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να καλύψουν υφιστάμενες ανάγκες. «Δεν δημιουργούμε τώρα ανάγκες, αλλά καλύπτουμε αυτές που ήδη υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το σύστημα επιλογής είναι εξίσου αδιάβλητο με εκείνο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Προηγούμενο Δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2013

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας