Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Σήμανση Προϊόντων στη Ρωσική Ομοσπονδία

 

Με βάση τα διατάγματα αρ.235 (24.03.2016) και αρ.787-ρ (11.08.2016), η ρωσική κυβέρνηση εκκίνησε την πιλοτική διαδικασία εισαγωγής του Εθνικού Ψηφιακού Συστήματος Παρακολούθησης και Ανίχνευσης Προϊόντων.

Πρόκειται για την υποχρεωτική και ομοιογενή ηλεκτρονική σήμανση εγχωρίως παραγόμενων ή εισαγόμενων προϊόντων που άρχισε το 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2024. (https://chestnyznak.ru/en/)

Για το κάθε προϊόν θα δημιουργείται ένας  μοναδικός κωδικός, ο οποίος θα προστατεύεται από ειδική τεχνολογία κρυπτογράφησης, ώστε να μην μπορεί να παραχαραχθεί. Ο κωδικός αυτός θα ακολουθεί το προϊόν σε όλα τα στάδια διακίνησής του στην αγορά. Η έκδοση των κωδικών θα μπορεί να γίνει μόνο από πιστοποιημένες στο σύστημα επιχειρήσεις, δηλαδή εγχώριους παραγωγούς ή εισαγωγείς. Ειδικά για τα εισαγόμενα προϊόντα, υπεύθυνοι για την σήμανση θα είναι οι εισαγωγείς .

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα σήμανσης τύπου QR code (φέρει την κωδική ονομασία Honest Label), σε κάθε προϊόν αντιστοιχεί ένας μοναδικός κωδικός αναγνώρισης, ο οποίος χαρακτηρίζει το προϊόν από την παραγωγή ή την εισαγωγή μέχρι την τελική πώληση.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του συστήματος είναι ότι παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο της σχετικής εφοδιαστικής αλυσίδας η δυνατότητα να εκφράσει (μέσω του συστήματος) ακόμα και την αντίρρησή του για κάποιο συγκεκριμένο καταναλωτικό προϊόν, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι αυτό δεν τηρεί τις αναρτητέες προδιαγραφές.

Ολόκληρο το έγγραφο μπορείτε να το δείτε παρακάτω στα σχετικά αρχεία.

Προηγούμενο Πρεσβεία Ελλάδος, Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βουκουρεστίου, Ετήσια Έκθεση για τη Ρουμανία και Οδηγός Επιχειρείν – Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών πληροφοριών για τη Ρουμανία, Ιούνιος 2020

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας