Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Σημαντικές Αποφάσεις στη Συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Πιερίας

Στο προσκήνιο πρωτοβουλίες ανάπτυξης

  • Εμπορευματικός Σταθμός Μακρυγιάλου
  • Σχέδιο για τη Στρατηγική Ανάπτυξης της Πιερίας

Αποφάσεις για την προώθηση σημαντικών αναπτυξιακών δράσεων έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας κατά τη συνεδρίασή του στις 30 Ιουνίου. Στο προσκήνιο ήρθε η υλοποίηση του εγχειρήματος του Εμπορευματικού Σταθμού Μακρυγιάλου αλλά και ο σχεδιασμός για τη στρατηγική ανάπτυξη της Πιερίας καθώς και η διεξαγωγή αναπτυξιακού συνεδρίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου, ενώ συμμετείχαν η Διευθύντρια, Μπέτυ Παρτσαλίδου, και στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ

Την επικαιροποιημένη μελέτη του εμπορευματικού σταθμού Μακρυγιάλου παρουσίασε στη συνεδρίαση η διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής κάνοντας αναφορά στη σκοπιμότητα και βιωσιμότητα του έργου. Η κα Παρτσαλίδου ανέλυσε τα δεδομένα που έχουν αλλάξει από τη μελέτη που εκπονήθηκε το 2008 και παρουσίασε τα 3 επικρατέστερα σενάρια για την ανάπτυξη του έργου. Αυτά έχουν ως εξής:

Σενάριο 1: Δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου Ν. Πιερίας-Νόμος 3333/2005.

Σενάριο 2: Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου-εγκατάσταση κέντρων Logistics και συμπληρωματικών υπηρεσιών-Σχέδιο Νόμου 2010.

Σενάριο 3: Δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας σημείωσε ότι στόχος είναι να μετονομαστεί σε Επιχειρηματικό Πάρκο για να ενταχθεί το έργο στον αναπτυξιακό νόμο και γι αυτό ζήτησε να υπάρξει συνάντηση και συνεργασία των φορέων της Πιερίας προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό και κατ’ επέκταση να βρεθεί ο επενδυτής. Ενημέρωσε επίσης το σώμα ότι η αρχική μελέτη τροποποιήθηκε λόγω αλλαγής δεδομένων αλλά και προϋπολογισμού  που δυσχέραινε το έργο της χρηματοδότησης και της εξεύρεσης του ιδιώτη επενδυτή.

 Βαγγέλης Πολύζος

«Συμφωνώ ότι το έργο είναι σπουδαίας οικονομικής σημασίας για την περιοχή μας και η υλοποίησή του θα φέρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την οικονομία του τόπου. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι πρέπει να διευκρινιστεί αν θα πρέπει να συνεργαστούμε με τον ΟΛΘ ή να ενταχθεί το έργο στον Αναπτυξιακό Νόμο. Να έχουμε κατά νου ότι στα σχέδια είναι η πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού.

ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένη στρατηγική για την ανάπτυξη της Πιερίας έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας. Σημείωσε ότι «πρέπει να καταλήξουμε σ’ ένα αναπτυξιακό συνέδριο σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να μπορέσουμε να κατευθυνθούμε σ’ ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη στρατηγική ανάπτυξη της Πιερίας». Η κα Μαυρίδου τόνισε ότι «από τέτοιες δράσεις θα βγουν σημαντικά συμπεράσματα» και υπογράμμισε ότι η συμβολή και η μέχρι σήμερα δράση του Επιμελητηρίου Πιερίας στην τοπική ανάπτυξη είναι καθοριστική. Τέλος, ο κ. Πολύζος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ένας σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Πιερίας καθώς «μόνον μέσα από το σωστό προγραμματισμό το αποτέλεσμα στέφεται με επιτυχία».

Προηγούμενο Εκλογές Επιμελητηρίου – Ανακοίνωση

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας