Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Πιερίας στους εργαζομένουσ του Ο.Α.Ε.Ε. Κατερίνης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου είχε το πρωί της Τρίτης 06 Αυγούστου 2013 επιτροπή εργαζομένων του Ο.Α.Ε.Ε. Κατερίνης, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δρομολογούμενες εξελίξεις στον ασφαλιστικό φορέα. Συγκεκριμένα, τον κ. Χατζηχριστοδούλου επισκέφθηκαν οι κ.κ. Νικόλαος Τοπαλίδης και Γιώργος Κυριακίδης και η κα Ελένη Χατζηιωαννίδου, οι οποίοι εξέθεσαν στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου τα προβλήματα που δημιουργούνται ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να θέσει σε διαθεσιμότητα 600 υπαλλήλους του οργανισμού.

Όπως υπογράμμισε η επιτροπή, στον ΟΑΕΕ Κατερίνης εργάζονται 15 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 2 συνταξιοδοτούνται στα τέλη του 2013, ενώ από τους εναπομείναντες υπαλλήλους, οι δύο ασχολούνται με υποθέσεις του νομού Θεσσαλονίκης. «Σαν επιτροπή ξεκινήσαμε να επισκεφθούμε τους φορείς, να τους ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Θέλουμε τη συνδρομή του Επιμελητηρίου ώστε να προστατευθούν οι θέσεις μας», επισήμαναν τα μέλη της επιτροπής των εργαζομένων, που συμμετέχουν στη δεύτερη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Το αποτέλεσμα των διαθεσιμοτήτων θα είναι η υποστελέχωση του οργανισμού ασφάλισης, που θα επιφέρει ταλαιπωρία των επαγγελματιών και ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, που αυτή τη στιγμή φτάνει μέχρι και τα 2 χρόνια.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως είναι θύματα της πολιτικής που καταργεί δικαιώματα και κάθε κατάκτηση τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, ενώ δέχονται απροκάλυπτα και προκλητικά σκληρή επίθεση για 600 οριζόντιες διαθεσιμότητες ? απολύσεις σε πρώτη φάση και άλλες 600 το Σεπτέμβριο. «Για τον ΟΑΕΕ που θεωρείται περιττός για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθεί στην πλήρη απαξίωση που φθάνει μέχρι την οριστική διάλυσή του ζητάμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι ? επαγγελματίες ? έμποροι ? βιοτέχνες ? αυτοκινητιστές ? συνταξιούχοι ? φορείς, να μην επιτρέψουμε τη διάλυσή του. Καμιά διαθεσιμότητα και καμιά απόλυση», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηχριστοδούλου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα των εργαζομένων και υπογράμμισε πως το Επιμελητήριο συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του Ο.Α.Ε.Ε. Σε περίπτωση που προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός ως προς την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, θα διογκωθούν εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό. Ήδη οι επιχειρηματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι χάνουν εργατοώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ενώ αναγκάζονται να περιμένουν εξαιρετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα προκειμένου να τους αποδοθεί η σύνταξή τους. Αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί αν το μέτρο της διαθεσιμότητας τεθεί σε εφαρμογή με τον επαγγελματία, που δίνει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, να έρχεται αντιμέτωπος και με την αποδόμηση του ασφαλιστικού του οργανισμού.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε πως το Επιμελητήριο θα σταθεί αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων του Ο.Α.Ε.Ε. Κατερίνης καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας από το ήδη υπάρχον προσωπικό. Παράλληλα, ζήτησε και οι υπόλοιποι φορείς να κρατήσουν παρόμοια στάση, να συμπαρασταθούν και να αγωνιστούν δίπλα στους εργαζόμενους προκειμένου ο Ο.Α.Ε.Ε. Κατερίνης να διατηρήσει στο ακέραιο το ανθρώπινο δυναμικό του και κατά συνέπεια να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επαγγελματίες.

Προηγούμενο Ανοίγει νέος ισχυρός δίαυλος επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα σε Πιερία και Σερβία

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας