Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Πιερίας με την Τομεάρχη Βορείου Ελλάδος της Eurobank

Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε κυριάρχησε ως θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank, το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της Τράπεζας, η Βοηθός Γενικός Διευθυντής και Διευθύντρια του Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κα Κωνσταντία Παπαποστόλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Ελλάδας, κ. Χαράλαμπος Φύλλος, και ο Διευθυντής του Κεντρικού Καταστήματος της Eurobank στην Κατερίνη, κ. Πέτρος Διαμαντίδης. Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕ κ. Νίκος Ασαρίδης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Μάρκος Κουλούμογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Ρέχας και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΕΒΕ κ. Νίκος Χουσουρίδης.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα και τις επιχειρηματικές προοπτικές σε περίοδο κρίσης.

Κοινή πεποίθηση αποτελεί η ανάγκη πλήρους αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των καταθετών προς το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, γεγονός που θα επιτρέψει τη διακράτηση των κεφαλαίων εντός του τραπεζικού συστήματος, ώστε να είναι εφικτή η διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά μέσω της χρηματοδότησης σοβαρών και υγιών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας ενδιαφέρθηκαν ιδιαιτέρως για το επιχειρηματικό μίγμα του νομού Πιερίας και για τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων ώστε να ενισχυθούν κλάδοι οι οποίοι πλήττονται περισσότερο. Επίσης, παρουσίασαν αναλυτικά τα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα νέα προγράμματα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) καθώς και σε εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης επενδυτικών προτάσεων. Συμφωνήθηκε, δε, στις αρχές του Φθινοπώρου μαζί με το Επιμελητήριο Πιερίας να συνδιοργανώσουν μια ημερίδα όπου θα ενημερώσουν για τις επιχειρηματικές προοπτικές στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στο θέμα του Εμπορευματικού Κέντρου της Βόρειας Πιερίας και στην προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτικών κεφαλαίων για την υλοποίησή του.

Προηγούμενο 2η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας 2010 – Δηλώστε Συμμετοχή

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας