Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Πιερίας με τον Δήμαρχο Κατερίνης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη πραγματοποίησαν, το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Πιερίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ματούλα Βελώνη, ο Γ.Γ. του Επιμελητηρίου Νίκος Ασαρίδης, ο Οικονομικός Επόπτης Μάρκος Κουλούμογλου, το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Γιάννης Πεΐδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΕΒΕ Νίκος Χουσουρίδης.

Θερμά συγχαρητήρια έδωσε και επισήμως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας στον κ. Χιονίδη για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει στο νέο και με διευρυμένα προβλήματα Καλλικρατικό Δήμο Κατερίνης. 

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας για τις ευχές αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χιονίδης σημείωσε: «Είναι μεγάλη η τιμή μας να βρίσκεστε σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης. Οι συναντήσεις αυτές αποδεικνύονται ιδιαίτερα εποικοδομητικές καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.  Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μια πολύτιμη συνεργασία και παραγωγική σχέση με το Επιμελητήριο ώστε να στηρίξουμε τους αναπτυξιακούς στόχους του τόπου μας. Έτσι θα συνεχίσουμε. Είναι χρήσιμη η παρουσία του Επιμελητηρίου Πιερίας και διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία του νομού. Ιδίως στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε οφείλουμε όλοι οι φορείς  να θέσουμε στόχους και να συστρατευτούμε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του εμπορίου. Είμαστε μαζί στην πρώτη γραμμή και δίνουμε τη μάχη για το καλύτερο δυνατό».

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηχριστοδούλου έθεσε στον Δήμαρχο Κατερίνης βασικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε τα εξής σημεία:

  1. 1.Η συνδρομή του Δήμου με κάθε πρόσφορο μέσο οικονομικό ή/και πληροφοριακό για την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ ( καλοκαιρινού και χειμερινού τουρισμού ) στον ευρύ πλέον Δήμο Κατερίνης που ξεκινά από τις κορυφές των Πιερίων και καταλήγει στη θάλασσα.
  2. Η μετατροπή του λιμανιού της Παραλίας σε τουριστική μαρίνα και η διαχείρισή της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αναγκών που έχουν οι αλιείς μας.
  3. Μια σύντομη διαδικασία διαβούλευσης για τη δημιουργία ενός Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου στην Πιερία, πρωτοβουλία στην οποία το Επιμελητήριο μπορεί να πρωτοστατήσει.
  4. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και εφαρμογή διαδικασιών ελέγχου σε όλα τα περίπτερα της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, με προτεραιότητα ενοικίασης στις επιχειρήσεις της Πιερίας.
  5. Επαναπροσδιορισμός του ρόλου των ΚΑΠΗ σε όλα τα πρώην δημοτικά διαμερίσματα, καθότι δεχόμαστε πάρα πολλά παράπονα από μέλη μας ότι ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής. Συγκεκριμένα, αρκετοί επιχειρηματίες καταγγέλουν ότι τα περιφερειακά ΚΑΠΗ μόνο κέντρα για τα μέλη τους δεν είναι τη στιγμή αυτή, αλλά μετατράπηκαν σε χώρους όπου νεότεροι απολαμβάνουν φθηνό φαγητό και καφέ.
  6. Η δημιουργία στον ορεινό όγκο των Πιερίων ενός κέντρου προπονητικού-αθλητικού τουρισμού με παράλληλη παροχή υπηρεσιών θεραπείας. Ίσως είναι ο μόνος βασικός λόγος για να γεμίσουν κάποια καταλύματα στα Πιέρια όταν δεν υπάρχει χιόνι.
  7. Μια ευρεία σύσκεψη από όπου θα προκύψουν οριστικές λύσεις για το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.
  8. Η συνέχιση της εξαιρετικής δουλειάς που επιτελείται με την καταστροφή εμπορευμάτων-προϊόντων της παραοικονομίας και του παραεμπορίου με ακόμη μεγαλύτερη ένταση των ελέγχων ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  9. Η παροχή δικτύου internet σε όλες τις επιχειρήσεις περιφερειακά της   Κατερίνης με προτεραιότητα στις περιοχές Κορινός-Σεβαστή-Κούκος.
  10. Η καλύτερη λειτουργία των ΕΛΤΑ καθώς πολλοί επιχειρηματίες έξω από τον ιστό της πόλης δεν λαμβάνουν την αλληλογραφία τους.
  11. Η υδροδότηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκτός σχεδίου πόλης.
  12. Η διοργάνωση εκδηλώσεων κατά την πασχαλινή περίοδο για τη στήριξη της τοπικής αγοράς.

Από την πλευρά του ο κ. Χιονίδης επεσήμανε ότι τα ζητήματα που τέθηκαν είναι σημαντικά και υπογράμμισε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας για την επίλυσή τους. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χιονίδης σημείωσε ότι για το θέμα της δημιουργίας Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται σε θέση να το εξετάσει συστηματικά καθώς με τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου η πόλη πλέον μπορεί να αναπτυχθεί βάση σχεδιασμού. Μεταξύ άλλων, για το θέμα των λιμανιών, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι μπορεί να πάρει θέση μόνο για το αλιευτικό καταφύγιο της Παραλίας, που υπάγεται στο δήμο Κατερίνης, και είπε ότι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να το βελτιώσει και αναδείξει παράλληλα με την προστασία των παρακείμενων επιχειρήσεων. Τόνισε δε, ότι δίνεται έμφαση στην οικοδομική ανάπτυξη στην Ολυμπιακή Ακτή και ανακοίνωσε ότι εντός του 2011 ξεκινούν οι κατασκευές των κατοικιών στον οικισμό της Ολυμπιάδας στον Κορινό. Αναφορικά με την υδροδότηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκτός σχεδίου πόλης, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να γίνει με επιβάρυνση του ιδιώτη.

Προηγούμενο Πρόσκληση σε απονομή Πιστοποιητικών Εξειδίκευσης, 12 Ιαν. 2011, 19:00

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας