Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση του νεόυ Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας

     Ακολούθησε σύσκεψη για τα ζητήματα προβολής από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας

Σε ιδιαίτερης ουσίας και σημασίας για την επόμενη μέρα του τουρισμού της Πιερίας αναδείχθηκε η συνάντηση που πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στο Επιμελητήριο Πιερίας.

Τους εκπροσώπους του τουρισμού υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ο οποίος συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου και τα μέλη του Δ.Σ για την εκλογή τους στη διοίκηση της Ένωσης.  Στη συνάντηση, επίσης, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Γιώργος Ζώβας και ο Γενικός Γραμματέας κ.  Ηρακλής Τσιτλακίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα όπου συνομολογήθηκε η πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 «Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη νέα θητεία που ξεκινά η Ένωση ΞενοδόχωνΠιερίας. Θα σας χρειαστεί δύναμη και υπομονή γιατί χρειάζεται πολύ και μεθοδική δουλειά για την ανάδειξη του τουρισμού μας. Είναι, όμως, καθοριστικής σημασίας για το μέλλον και την οικονομία του τόπου. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το Επιμελητήριο Πιερίας είναι δίπλα σας, αρωγός σΆ αυτή την προσπάθεια γιατί αναγνωρίζουμε ότι ο τουριστικός κλάδος είναι η μεγάλη βιομηχανία του τόπου και θέλουμε να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις της Πιερίας για να πάμε πολλά βήματα μπροστά», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου απευθυνόμενος στην Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, επίσης, έδωσε στην Ένωση αντίγραφο των συμπερασμάτων του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο υπογραμμίζοντας ότι «ένα από τα βασικά συμπεράσματα αναφέρει ότι η Πιερία χρειάζεται ένα ισχυρό brandname για να αναδειχθεί».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ένωσης κα Ξυπτερά – Λάμπρου ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την υποδοχή και τις ευχές και τόνισε ότι «ξεκινάμε με πολύ όρεξη για δουλειά. Γυρίσαμε σελίδα και κοιτάμε μπροστά. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Σε κάποιους τομείς χρειάζονται βελτιώσεις και σε κάποιους άλλους τομείς απαιτούνται νέες κατευθύνσεις και στόχοι ώστε να δώσουμε στην Πιερία το τουριστικό προφίλ που της αξίζει. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θέλουμε το Επιμελητήριο σύμμαχο, βοηθό, συμπαραστάτη σε κάθε μας κίνηση. Αναγνωρίζουμε ότι ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι σημαντικός για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη καθώς επίσης ότι η διοίκησή σας εργάζεται μεθοδικά για να δώσει νέες προοπτικές στο επιχειρείν της Πιερίας. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε, να συνεργαστούμε ώστε να αναδείξουμε την Πιερία ως έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο».

Προτεραιότητες για τον τουρισμό

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη για τις προτεραιότητες στον τουρισμό της Πιερίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης,ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Γιάννης Χολέβας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι υπάρχει προγραμματισμός για παρουσία της Πιερίας σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού με νέο τρόπο προσέγγισης των αγορών. Επίσης, μέσω του προγράμματος leader, στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο θα αξιοποιηθεί ένα σημαντικό χρηματικό κονδύλιο για την τουριστική προβολή της Πιερίας και συμφωνήθηκε να γίνει σε συνεργασία με την Ένωση και την Ομοσπονδία. Ενώ, επίσης, τέθηκαν τα ζητήματα της εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τουρισμό μέσα από ειδικά σεμινάρια που μπορεί να οργανώσει και η Επιμελητηριακή Σχολή.

Ανάδειξη της Πιερίας ως Θρησκευτικού τουρισμού σε συνεργασία με την Μητρόπολη

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συνεργασία του Επιμελητηρίου Πιερίας με την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Γεώργιο για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού της Πιερίας, η οποία διαθέτει αξιόλογα μνημεία, μοναστήρια και εκκλησίες που μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό πόλο έλξης τουριστών. Οι δύο πλευρές, Επιμελητήριο και Μητρόπολη,  έχουν ήδη προχωρήσει στην εκτύπωση εντύπου για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού της Πιερίας.

Προηγούμενο WASTE & RECYCLING Expo, 22-24 Μαΐου, στο εκθεσιακό Κέντρο ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ-Ελληνικό

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας