Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνεδρίαση Δ.Σ. Επιμελητηρίου Πιερίας – Δημιουργία εντύπου με τίτλο «Κώδικας Επαγγελματικής Συμπεριφοράς στον Τουρισμό»

Συνεδρίασε, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν η δημιουργία εντύπου με τίτλο «Κώδικας Επαγγελματικής Συμπεριφοράς στον Τουρισμό», η ανθρωπιστική βοήθεια στη Σερβία, η έγκριση Απολογισμού έτους 2013 και η έγκριση Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού έτους 2014 του Επιμελητηρίου. Σημειώνεται ότι όλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Η φιλοξενία είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα»

Το θέμα για το έντυπο με τίτλο «Κώδικας Επαγγελματικής Συμπεριφοράς στον Τουρισμό», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουνίου, εισηγήθηκε ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τονίζοντας: «Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας γι αυτό και οφείλουμε να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ποιοτικών υπηρεσιών προς τον τουρίστα. Για την Πιερία, ο τουρισμός είναι το στοίχημα για την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας καθώς έχει μεγάλες προοπτικές αλλά και αξιόλογες πολλαπλασιαστικές επιδράσεις σε άλλους τομείς, όπως το εμπόριο και η πρωτογενής παραγωγή. Κατά συνέεια, τα οφέλη που η αύξησή του επιφέρει είναι πολυποίκιλα και στον τομέα της απασχόλησης.

Με το έντυπο αυτό δεν θέλουμε ούτε να υποδείξουμε κανόνες ούτε να κάνουμε μάθημα σΆ όλους όσους σχετίζονται με τον τουρισμό. Απεναντίας θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθειά τους για βελτιστοποίηση της εικόνας του τόπου μας. Απευθύνεται κατ’ αρχάς στου υπαλλήλους της «πρώτης γραμμής» που έρχονται σε άμεση επαφή με τον τουρίστα – επισκέπτη, όπως οι υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, οι υπάλληλοι υποδοχής, οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων, οι σερβιτόροι, οι μάγειροι, οι καμαριέρες, οι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών λεωφορείων, οι υπάλληλοι εξυπηρέτησης παραλιών, οι οποίοι είναι συνάμα και οι «πρεσβευτές» της χώρας μας και θα πρέπει να έχουν έμπνευση, όραμα και πίστη για τη δουλειά που κάνουν. Επίσης, απευθύνεται σ’ όλους τους Πιεριείς που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στον Πιερικό τουρισμό και τη φιλοξενία.

Ευχόμαστε το έντυπο αυτό να  αποτελέσει πολύτιμο σύμβουλο για τον καθένα. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας η προσπάθεια αυτή σκοπό έχει να ενισχύσει τη γνώση, τον επαγγελματισμό και την αυτοπεποίθηση όλων μας. Στην εποχή μας, ο επαγγελματισμός είναι απαιτούμενο και η εγκάρδια φιλοξενία το συγκριτικό πλεονέκτημα του λαού μας».

Προηγούμενο Επιμόρφωση εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας γ’ κατηγορίας επικινδυνότητας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας