Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνεδρίαση Δ.Σ. Επιμελητηρίου στη Λεπτοκαρυά

Δίπλα στους επιχειρηματίες της Νότιας Πιερίας βρέθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας πραγματοποιώντας την τακτική συνεδρίασή του, την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στη Λεπτοκαρυά, στο ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς». Οι επιχειρηματίες της περιοχής κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και αντάλλαξαν απόψεις με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου για ζητήματα της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της περιοχής. Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το συμβούλιο ήταν και η μελέτη για το χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και η διοργάνωση της 6ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας. 

Τα ζητήματα που έθεσαν οι επιχειρηματίες

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου υπογραμμίζοντας ότι η νότια Πιερία είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στο νομό και κάλεσε τους επιχειρηματίες της περιοχής να θέσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις προτάσεις τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Επιμελητηρίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος στο κακό παραθαλάσσιο οδικό δίκτυο, που παραμένει ως έχει για δεκαετίες παρά το γεγονός ότι την περιοχή επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Επαγγελματίες, κυρίως, από τον τουριστικό τομέα, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον παραθαλάσσιο δρόμο που έχει αφεθεί στην τύχη του, τη μη ολοκλήρωση των παράλληλων της εθνικής οδού οδικών δικτύων και σημείωσαν την έλλειψη συγκοινωνίας ακόμη και μεταξύ δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου. Επιπλέον, οι επαγγελματίες αναφέρθηκαν στα διόδια, το βιολογικό καθαρισμό, τη λειτουργία των λιμανιών και το πρόβλημα με τις επεκτάσεις των σχεδίων πόλεων. Οι επαγγελματίες έθεσαν και το θέμα των σκουπιδιών καθώς και την επιτακτική ανάγκη να μην τοποθετούνται σε μέρη κοινής θέασης καθώς αυτό πλήττει την εικόνα της περιοχής. Αναφορικά με τα διόδια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι οι συμβάσεις που ψηφίσθηκαν ήταν ξεκάθαρες, η ολοκλήρωση των παράλληλων δρόμων είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους και όχι της ιδιωτικής εταιρείας και ανάφερε ότι το Επιμελητήριο Πιερίας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρση των διοδίων, με αποτέλεσμα τα μέλη της διοικητικής επιτροπής να γίνουν πρώτη είδηση στα μεγάλα κανάλια. «Ας αναρωτηθούν όμως κάποιοι πως επιτεύχθηκε να μην ανέβει το κόστος των διοδίων στο Αιγίνιο και τα Μάλγαρα ενώ υπήρξαν αυξήσεις σΆ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Τουρισμός όλο το χρόνο

  Το ζήτημα της επιμήκυνσης του τουρισμού όλο το χρόνο τέθηκε από επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος σημείωσε ότι η περιοχή δουλεύει τους 4 καλοκαιρινούς μήνες ενώ αν υπήρχε  αξιοποίηση του Ολύμπου και των παραδοσιακών οικισμών θα είχε επιτευχθεί η επιμήκυνση του τουρισμού. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας τόνισε ότι είναι «αδιανόητο στην Πιερία που διαθέτει ακτές, τον Όλυμπο και τα Πιέρια, χιονοδρομικό κέντρο και παραδοσιακούς οικισμούς να μην έχει εισοδήματα από τον τουρισμό όλο το χρόνο». Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του αναπτυξιακού συνεδρίου για τον τουρισμό και συγκεκριμένα στην ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένου brand name και λογότυπου για την Πιερία και κατέθεσε την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρχει αξιοποίηση του Ολύμπου με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως επίσης και ένα θεματικό πάρκο που θα αναδεικνύει την ελληνική μυθολογία και θα αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. 

ΑΕΠΙ

Το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και της επιβολής υπέρογκων προστίμων ήρθε στο τραπέζι της συζήτησης με τα μέλη να ζητούν ένα ξεκάθαρο τοπίο για το ποιες επιχειρήσεις οφείλουν να πληρώνουν για πνευματικά δικαιώματα. Ο  κ. Χατζηχριστοδούλου ενημέρωσε ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει αναθέσει το ζήτημα σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών και αναμένεται να υπάρχει θετική εξέλιξη νομοθετικού περιεχομένου που θα ξεδιαλύνει το τοπίο ώστε να γνωρίζουν και οι επιχειρηματίες πως πρέπει να λειτουργήσουν.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση μελέτης με θέμα «Αξιολόγηση-Αναθεώρηση και εξειδίκευση περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Το Επιμελητήριο Πιερίας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τέτοια μελέτη προκειμένου να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο και σαφείς προτάσεις για τον τρόπο ανάπτυξης της Πιερίας. Επίσης, ανακοινώθηκε η διοργάνωση ημερίδας για τα νέα φορολογικά μέτρα για τις επιχειρήσεις στις 31 Μαρτίου, με εισηγητή τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων κ. Μανούσο Ντουκάκη, μια ημερίδα που θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα βοηθώντας τους επιχειρηματίες να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα στη φορολογία. Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει στη διοργάνωση και την προκήρυξη των όρων της 6ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας,  που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2014.

Προηγούμενο Δήμος Παξών – Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός, υποέργο

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας