Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Σύσκεψη Παραγωγικών Φορέων στο Επιμελητήριο Πιερίας για την επιχειρηματικότητα

Προβληματισμός για διόδια-ΦΠΑ-Περαίωση

Σύσκεψη των παραγωγικών φορέων του νομού για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας, το απόγευμα της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου. Το κόστος των διοδίων που περιορίζει τη διέλευση των οχημάτων με συνέπειες στην τουριστική κίνηση στο νομό αναδείχθηκε ως κυρίαρχο ζήτημα από τους παραγωγικούς φορείς.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Γ.Γ. Νίκος Ασαρίδης, ο Οικονομικός Επόπτης Μάρκος Κουλούμογλου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Πιερίας Χρήστος Εξίζογλου, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΠ Αθανάσιος Κάργας, ο Γραμματέας Δημήτρης Κελεπετζίδης, τα μέλη της ΟΕΒΕΠ  Μιχαήλ Αθανασούλας, Γιώργος Γαλάνης και Κώστας Ρούτσας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων & Βιοτεχνών Αιγινίου & Περιχώρων Πέτρος Τερζής και η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου Φανή Κουτσιμανή.

Η σύσκεψη

Το λόγο έλαβαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων που τους απασχολούν αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκειά τους σε θέματα που αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων έθεσαν τα εξής καίρια ζητήματα:

  1. Κόστος διοδίων
  2. ΦΠΑ-περαίωση-εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία
  3. Παρεμπόριο-παραοικονομία
  4. Τραπεζικό σύστημα
  5. Κόστος ΔΕΗ
  6. Οικονομική κρίση και κατακόρυφη μείωση του τζίρου

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε, η άμεση πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης του επιχειρηματικού κόσμου του νομού όπου θα τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα συναποφασιστεί ο τρόπος κινητοποίησης.

«Σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνον τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και κυβερνητικές αποφάσεις που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα, όπως το ΦΠΑ και η περαίωση. Επιπλέον, στην Πιερία έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το θέμα των διοδίων που αποτελεί τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, που είναι και ο κλάδος όπου πλέον εστιάζεται το επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ως εδώ όμως. Δεν μας έχουν αφήσει άλλα περιθώρια παρά μόνο τη δυναμική κινητοποίησή μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου.

Προηγούμενο Ο Πρόεδρος και μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας στην 26η Philoxenia 2010, 18-21 Νοε. 2010

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας