Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων έθεσε υπόψη της προέδρου του ΚΙΝ. ΑΛ Φώφης Γεννηματά ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης αλλά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει το Επιμελητήριο Πιερίας προς τα αρμόδια Υπουργεία για την ουσιαστική ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων έθεσε υπόψη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επικεντρώθηκε στις κυριότερες προτάσεις που μπορούν να ανακουφίσουν άμεσα του επαγγελματίες όπως είναι:

  • η επιδότηση με 35% τους χαμένου τζίρου των επιχειρήσεων σε εμπόριο, εστίαση και μεταποίηση, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα
  • η χρηματοδότηση μέσω factoring με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου
  • η έκπτωση 25% των οφειλών προς το δημόσιο (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές) χωρίς συμψηφισμό
  • η επιδότηση 50% του ενοικίου των επαγγελματικών χώρων για τουλάχιστον 6 μήνες
  • η ενεργοποίηση νέας ρύθμισης δόσεων για όσους δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχασαν παλαιότερες ρυθμίσεις
  • Η απαλλαγή του δώρου των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Από την πλευρά της η κ. Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αυξηθεί στα 4 δισ. ευρώ η Επιστρεπτέα Προκαταβολή με επιστροφή του 50%, αναγνώρισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα βιώσιμο σχέδιο ρυθμίσεων για την αποπληρωμή οφειλών όπως επίσης ότι είναι ανάγκη να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση της πανδημίας.

Προηγούμενο Ολοκλήρωση υποβολών για τη Δράση «Κέντρα Ικανοτήτων»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας