Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Το Επιμελητήριο Πιερίας συμμετείχε στο 2o Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην πόλη των Σερρών, 22-24 Μαϊου 2009

Το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας όπου προβάλλονταν προϊόντα Πιεριέων επιχειρηματιών, στο 2ο Συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών στις 22-24 Μαΐου. Το Επιμελητήριο Πιερίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Ασαρίδης.

Το συνέδριο φέτος παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με ιδιαίτερη προσέγγιση στην ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων αλλά και την πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναντήσεων. Με μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων, το συνέδριο προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες που επισκέφθηκαν τα περίπτερα και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Μάλιστα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και την συνδρομή του Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και της πρωτοβουλίας «Kerasma» έγινε παρουσίαση και προβολή των επιχειρήσεων των κλάδων Τροφίμων και Ποτών σε εμπορικούς αντιπροσώπους, εκπροσώπους δικτύων διανομής και διαμορφωτές της κοινής γνώμης της Ν.Α. Ευρώπης.

«Το Επιμελητήριο Πιερίας συμμετείχε στο 2ο συνέδριο Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην πόλη των Σερρών καθώς η συγκεκριμένη δράση αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική στην αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων. Πολλές Πιερικές επιχειρήσεις πρόβαλλαν, εντελώς δωρεάν, τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας που ομολογουμένως εντυπωσίασε το κοινό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Κατάκτηση ρεκόρ Guinness

Mε αποκορύφωμα την κατάκτηση για δεύτερη φορά του Ρεκόρ Guinness με τα βουβαλίσια μπιφτέκια ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του 2ου Συνεδρίου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την Κυριακή 24 Μαΐου, περισσότερα από 4.000 μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, παρασκευάστηκαν και τηγανίστηκαν, με τη συνεργασία του συλλόγου Εστιατόρων Σερρών, των Βουβαλοτρόφων της Κερκίνης, των Ελλήνων και Ευρωπαίων Αρχιμαγείρων πετυχαίνοντας έτσι  για πρώτη φορά, παγκόσμια, την παρασκευή και το τηγάνισμα χιλιάδων μπιφτεκιών, συνολικού βάρους 312,5 κιλών, μέσα σε τέσσερις ώρες. Έτσι μετά τη μεγαλύτερη μπουγάτσα, ο νομός Σερρών κατέκτησε ακόμη μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «στοίχημα» για την κατάκτηση μιας θέσης στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness ήταν να παρασκευαστούν πάνω από 250 κιλά (meat balls) μπιφτέκια, κάτι που επιτεύχθηκε με το παραπάνω. Για την παρασκευή χρειάστηκαν 305 κιλά κρέας από βουβάλι, εξήντα κιλά κρεμμύδια, τριάντα κιλά γάλα, φρυγανιά, πολλά μυρωδικά και βέβαια τέχνη και μεράκι από τους περίπου εβδομήντα μάγειρες που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Προηγούμενο Επιστολή Διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Πιερίας προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ για τις προτεινόμενες αυξήσεις στις εισφορές

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας