Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Το Επιμελητήριο «πυρήνας» εκπαίδευσης για τους επιχειρηματίες

Πιστό στη δέσμευσή του για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των επιχειρηματιών/μελών του, το Επιμελητήριο Πιερίας συνεχίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων μέσα από την Επιμελητηριακή Σχολή. Την Τετάρτη 8 Απριλίου ολοκληρώθηκαν δύο τμήματα σεμιναρίων ιδιαίτερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων επιπέδου 1» και του «Τεχνικού Ασφαλείας Β’ κατηγορίας επικινδυνότητας». Σημειώνεται ότι κύκλοι σεμιναρίων στα συγκεκριμένα αντικείμενα θα πραγματοποιούνται καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους.  

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου:

Προτεραιότητά μας η επιμόρφωση των επιχειρηματιών

Τη σημασία που δίνει το Επιμελητήριο στην εκπαίδευση και κατάρτιση των επιχειρηματιών-μελών του υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Το Επιμελητήριο Πιερίας έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την επιμόρφωση των μελών του καθώς η γνώση αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των επιχειρήσεών μας. Σε καθημερινή βάση διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση ώστε οι επιχειρηματίες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου εκφράζει την ικανοποίησή της από τη μεγάλη συμμετοχή των μελών στα σεμινάρια σε βαθμό που η έδρα του να αποτελεί πλέον πυρήνα εκπαίδευσης για τους επιχειρηματίες. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμαστε πλήρως σΆ έναν από τους βασικούς ρόλους που επιτελεί ο επιμελητηριακός θεσμός, αυτόν της στήριξης των επιχειρήσεων».

Υλοποιήθηκαν 4 τμήματα κατάρτισης στην υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων.

Μεγάλη είναι η ζήτηση των επαγγελματιών για συμμετοχή στο σεμινάριο του ΕΦΕΤ για την εκπαίδευση στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων. Ήδη από την αρχή του έτους έχουν ολοκληρωθεί τέσσερα τμήματα κατάρτισης στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο επιμόρφωσης όλων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά. Αποτελεί τη βασική εκπαίδευσή τους στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η κατάρτισή τους ώστε να εφαρμόζονται οι σχετικές οδηγίες ορθής υγιεινής πρακτικής. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό σε οποιαδήποτε αδειοδότηση αιτηθεί ο επιχειρηματίας, ειδικά στην άδεια λειτουργίας. Κάθε σεμινάριο, είναι διάρκειας 10 ωρών (2 ημέρες Χ 5 ώρες).

Τεχνικός Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας

Από τις 1-9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο νέος κύκλος σεμιναρίων επιμόρφωσης εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας (μεσαίας) επικινδυνότητας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μεταποιητικές επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό, στους εκπροσώπους των οποίων η Σχολή του Επιμελητηρίου παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο. Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία και με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ειδικό πιστοποιητικό, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιτελούν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας. Κάθε σεμινάριο είναι διάρκειας 35 ωρών (7 ημέρες Χ 5 ώρες).

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια και αιτήσεις συμμετοχής καθημερινά στο Επιμελητήριο Πιερίας, ώρες γραφείου (7:30-15:30), τηλέφωνο: 2351047263.

Προηγούμενο Το αδιαχώρητο επικράτησε στο Φορολογικό Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας