Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Τριήμερο Φιλοξενίας Δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα

 Ενθουσιασμένοι με την Πιερία και τους ανθρώπους της δήλωσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ

 

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

«Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή. Στόχος μας να αναδείξουμε την Πιερία και να προωθήσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη φιλοξενία σε δημοσιογράφους ανά την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς, το τριήμερο 13-15 Ιανουαρίου. Περίπου 55 δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σ’ ένα τριήμερο γνωριμίας με την Πιερία με συγκεκριμένη στόχευση στην ορεινή Πιερία και την προώθησή της ως χειμερινού-εναλλακτικού τουρισμού.

«Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στοχεύσαμε ιδιαίτερα στην ανάδειξη της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο. Πλέον, ο τουρισμός είναι ο τομέας στον οποίο επικεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Πιερία αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα. Είναι χρέος και καθήκον μας να στηρίξουμε το τουριστικό εισόδημα του τόπου μας αναδεικνύοντας τα τουριστικά θέλγητρα της Πιερίας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας γιατί πραγματικά καταφέραμε να προβάλουμε, στους δημοσιογράφους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την Πιερία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους όσους συνεργάστηκαν και συνεισέφεραν στην υλοποίηση αυτής της δράσης που κρίθηκε στο σύνολό της ως απόλυτα στοχευμένη και επιτυχημένη. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα που ακολούθησε η δημοσιογραφική αποστολή στόχευσε κυρίως στον ορεινό-εναλλακτικό τουρισμό με επικέντρωση στον Όλυμπο-Λιτόχωρο και τα Πιέρια όρη-Ελατοχώρι-Χιονοδρομικό Κέντρο. Όμως, παρά τη στενότητα του χρόνου, δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν εικόνες και από τα παράλια της Πιερίας ώστε οι φιλοξενούμενοι να έχουν μια όσο το δυνατόν πληρέστερη άποψη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου καθώς και μέλη της διοίκησης συνόδευσαν την αποστολή καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Επίσης, η μεταφορά των δημοσιογράφων καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Velonis tours», μια ευγενική χορηγία των ιδιοκτητών Νίκου και Σταματίας Βελώνη. Επίσης, οι τουριστικοί φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του τριημέρου της δημοσιογραφικής φιλοξενίας είναι: η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και η Πρόεδρος Αφροδίτη Λέϊνα, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας και ο Πρόεδρος Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, το Σωματείο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου και λοιπών διαμερισμάτων π. Δ. Πιερίων και η Πρόεδρος Αναστασία Μποστανίτη-Κιοσέ καθώς και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας και ο Πρόεδρος Δημήτρης Πανταλώνας. Την ξενάγηση ανέλαβε ο Τάσος Παπαδόπουλος.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Σημείο εκκίνησης του τριημέρου ήταν, το βράδυ της Παρασκευής, το Επιμελητήριο Πιερίας όπου έγινε η υποδοχή των δημοσιογράφων και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω» προσφορά του ιδιοκτήτη Ανδρέα Γάβρη. Η διανυκτέρευση έγινε στο ξενοδοχείο Poseidon Palace στην παραλία της Λεπτοκαρυάς και ήταν προσφορά του ιδιοκτήτη Γεώργιου Τζιόβα.

Σαββάτο 14 Ιανουαρίου

Το Σάββατο οι δημοσιογράφοι ακολούθησαν ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα ξεκινώντας με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και στη συνέχεια στο μουσείο του Δίου, με μια σύντομη στάση στον παραδοσιακό ξενώνα «Σαφέτη» για λικέρ και γλυκό του κουταλιού προσφορά της ιδιοκτήτριας κας Σαφέτη.

Επόμενη στάση, το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου όπου οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Μουσείου Νίκο Βλαχόπουλο. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Τσιμήτρη υποδέχθηκαν τους δημοσιογράφους στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου. Στη συνέχεια, η δημοσιογραφική αποστολή γνώρισε από κοντά το μεγαλείο του Ολύμπου διανύοντας το φαράγγι του Ενιπέα και θαυμάζοντας τη μοναδική φύση. Εκεί, στους Μύλους, υπήρξε σύντομη στάση για καφέ και τσάι.

Αφήνοντας πίσω το Λιτόχωρο, νωρίς το μεσημέρι, το λεωφορείο με τους δημοσιογράφους κατευθύνθηκε προς τον Παραδοσιακό Οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα αφού πρωτίστως διέσχισε τις παραλίες: Πλάκα Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας, Νέων Πόρων και Πλαταμώνα με μια σύντομη στάση στο Κάστρο του Πλαταμώνα για φωτογράφηση. Στον Π. Παντελεήμονα παρατέθηκε γεύμα από την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας στην παραδοσιακή ταβέρνα «Όλυμπος» του Βασίλη Αγοραστού. Εκεί τους δημοσιογράφους καλωσόρισε το μέλος της ΠΟΕΔΔ Γρηγόρης Γρέκας.

Στη συνέχεια, έγινε μετάβαση προς το Ελατοχώρι όπου και διανυκτέρευσαν τη δεύτερη ημέρα οι δημοσιογράφοι. Στην ταβέρνα «Παλιό Σχολειό», του Νίκου Παρλίτση, που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Ελατοχωρίου παρατέθηκε γεύμα από το Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου και λοιπών διαμερισμάτων πρώην Δήμου Πιερίων. Στο δείπνο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Βαϊνάς και Πόπη Μπατάλα Τζουμέρκα καθώς και μέλη του Συλλόγου. Στο Ελατοχώρι τους δημοσιογράφους φιλοξένησαν τα εξής καταλύματα (κατά αλφαβητική σειρά): «Αλθαία», «Αλσηίδες», «Αμαδριάς», «Άτριον», «Vaela Pallas», «Μορφέας», «ύθος», «Νικέλη», «Πανόραμα», «Πατρικό», «Πετροπαναγιά», «Πήγασος», «Πιερίων Μούσες», «Σεμέλη», «Χαρά».

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Η Κυριακή ξεκίνησε με εξόρμηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου. Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι ανέβηκαν με το lift στην κορυφή της πίστας όπου θαύμασαν τη θέα αλλά και την άριστη οργάνωση. Στη συνέχεια, στο σαλέ North Selas“, τους υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης Χρήστος Τοψικιώτης για καφέ-τσάι και σφηνάκια. Το happening ήταν η κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου.

Αφήνοντας πίσω το πανέμορφο τοπίο των Πιερίων, μετά από μια σύντομη στάση στην πλατεία του Ν. Ελατοχωρίου και το λαογραφικό μουσείο του, οι δημοσιογράφοι κατευθύνθηκαν στα Παράλια της Βόρειας Πιερίας όπου διασχίζοντας το Μακρύγιαλο, το Κίτρος και τις Αλυκές κατέληξαν στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας όπου γνώρισαν τα βυζαντινά ευρήματα. Εκεί, τους υποδέχθηκε η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μακρυγιάλου Μαρία Αβραμίδου με αχνιστά μύδια και τσίπουρο.

Η τελευταία στάση της αποστολή ήταν στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotels” όπου οι ιδιοκτήτες Βασίλης και Ευαγγελία Λάμπρου πρόσφεραν το αποχαιρετιστήριο γεύμα. Στο γεύμα, επίσης, παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων και των τοπικών ΜΜΕ.

Προηγούμενο Επιστολή προς Υπουργό για επιβολή διοδίων τελών – παράπλευρα διόδια Λεπτοκαρυάς

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας