Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Υψηλότερη στόχοι για την μεγαλύτερη Περιφερειακή Έκθεση της Κεντρικής Μακεδονίας

–      Άκρως θετικά τα πρώτα μηνύματα βάσει συμμετοχών

–      Η. Χατζηχριστοδούλου: Έχει «κλείσει» το 50% των περιπτέρων 

Αισιόδοξα και άκρως θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή διοργάνωση της 5ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2013. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν την Τετάρτη 3 Ιουλίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης κοινή διαπίστωση ήταν η ανοδική πορεία της Έκθεσης, η οποία έχει πλέον αναβαθμιστεί σε Περιφερειακή Έκθεση της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ διάχυτη ήταν η αισιοδοξία όλων των πλευρών πως η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Η. Χατζηχριστοδούλου: Αποστολή μας παραμένει η στήριξη του επιχειρείν

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Η Έκθεση έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, υπογράμμισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος ευχαρίστησε τους κ.κ. Καράογλου και Χιονίδη για τη συνεργασία. Όπως τόνισε, φέτος η τιμολόγηση ανά τετραγωνικό μέτρο είναι ακόμη χαμηλότερη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να συμμετέχουν και να γνωστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους στο κοινό της Κεντρικής Μακεδονίας. «Παρά τις συνθήκες κρίσης που διανύουμε, το Επιμελητήριο Πιερίας συνεχίζει την προσπάθειά του με στόχο πάντα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Ήδη το 50% των περιπτέρων έχει «κλείσει», γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο φετινός στόχος για αύξηση των συμμετοχών κατά 30%-40%». ΓιΆ αυτό το λόγο κάλεσε όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να είναι παρόντες να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε επίσης την οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, που μέσα από τη συνεργασία και την εμπειρία που έχουν πλέον αποκτήσει στον τομέα της οργάνωσης αποτελούν εγγύηση για ένα άρτιο και επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Θ. Καράογλου: Η οικονομική ενίσχυση θα είναι σημαντική και όχι συμβολική

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου επεσήμανε πως παρά τις συνθήκες κρίσης, Επιμελητήριο και Δήμος είναι συνεπέστατοι στη διοργάνωση της Έμποροβιοτεχνικής Έκθεσης. «Ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος τολμούν και ανεβάζουν τον πήχη ψηλότερα και αναβαθμίζουν την έκθεση σε Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε ο Υπουργός τονίζοντας πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση στην περιφέρεια μετά τη Δ.Ε.Θ. Τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, πρόσθεσε, και δείχνουν πως θα ξεπεραστούν τα επίπεδα του 2012. Επιπλέον, ο κ. Καράογλου τόνισε πως πέρυσι η Διεθνής Έκθεση παρουσίασε πτώση της τάξης του 40%, κάτι που καταδεικνύει τη σημασία της ανοδικής πορείας της ΕΒΕΠ. Γι’ αυτό το λόγο, η Έκθεση βρίσκεται ξανά υπό την αιγίδα του Υπουργείου και μάλιστα αυτή τη φορά θα υπάρξει και οικονομική ενίσχυση «με ποσό που δε θα είναι συμβολικό, αλλά σημαντικό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σ. Χιονίδης: Οι συνέργειες παίζουν σημαντικό ρόλο

Την πεποίθηση πως και η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία εξέφρασε και ο κ. Χιονίδης, ο οποίος επεσήμανε πως η περσινή Εμποροβιοτεχνική Έκθεση έστειλε αισιόδοξα μηνύματα ως απάντηση στην κρίση και τη μεμψιμοιρία. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη συμβολή του κ. Καράογλου, ο οποίος στέκεται δυναμικά δίπλα σε όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης που καταβάλλει η Πιερία έχοντας «αγκαλιάσει» την Έκθεση. Επίσης, συνεχάρη το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία του να διανεμηθούν 50.000 τουριστικά έντυπα στα διόδια, καθώς και τη συνεργασία του για την πάταξη του παραεμπορίου. Τέλος, ευχαρίστησε και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία παίζουν καταλυτικό ρόλο και στηρίζουν με κάθε τρόπο την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση.

Προηγούμενο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου – Προμήθεια “Ανάπτυξη συστήματος πληροφοριών SCHENGEN 2 ης γενιάς (SIS II) – Αναβάθμιση υφιστάμενου δικτύου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού (φορητών – σταθερών Η/Υ)”

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας