Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ψηφιακή Υπογραφή από το Επιμελητήριο Πιερίας

Ένα σύγχρονο και εύχρηστο «εργαλείο» για την διαχείριση των συναλλαγών τους, μπορούν να έχουν εντός των επόμενων ημερών, τα μέλη του Επιμελητηρίου Πιερίας κάνοντας χρήση της δυνατότητας, να αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή λύση, που μειώνει στο ελάχιστο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Βασικό πλεονεκτήματα της απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής είναι η δυνατότητα χρήσης της από οποιαδήποτε συσκευή (προσωπικό υπολογιστή, smartphone, tablet). Έχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη αλλά υπερτερεί έναντι αυτής, διότι πρακτικά είναι αδύνατον να πλαστογραφηθεί.

Η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής γίνεται με απλά βήματα:

  1. Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στηνΕθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ(www.ermis.gov.gr) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet και ηλεκτρονική επιλογή έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών.
  2. Μετάβαση στοΕπιμελητήριο Πιερίας, για την υποβολή Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών και την έγκριση του αιτήματος.
  3. Έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών από ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω της πύλης ΕΡΜΗΣ.
  4. Χρήση απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής από οποιαδήποτε συσκευή τελικού χρήστη (desktop, laptop, smartphone, tablet).

Η διάρκεια των ψηφιακών πιστοποιητικών και της άδειας χρήσης της Ασφαλούς Διάταξης Υπογραφής θα είναι 5 έτη και το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 24%.

Για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων-μελών μας, στην ενεργοποίηση της Ψηφιακής Υπογραφής τους, το Επιμελητήριο Πιερίας έχει δημιουργήσει ειδική «Ψηφιακή Γωνιά» (DIGITALCORNER) και διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα συνδράμει στην απόκτηση και χρήση της άυλης ψηφιακής υπογραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνείτε στην κα Κωνσταντία Καρλέτσα & τον Κ. Κέκελη Ιωάννη, τηλ. 2351023211, στο Επιμελητήριο Πιερίας.

Προηγούμενο ΚΕΔΑ/Σκοτίνας – Προκήρυξης Διαγωνισμού

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας