Επιμελητήριο Πιερίας

Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

OEY INDIA

Γραφείο ΟΕΥ Ν. Δελχί: Σημαντική ενημέρωση για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις προς την Ινδία – Ψηφιοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης αλλοδαπών κατασκευαστών (FMCS) από τον BIS

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στο Νέο Δελχί γνωστοποιεί ότι έλαβε ενημέρωση από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ινδία σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης αλλοδαπών κατασκευαστών.

Από την 1η Ιουνίου 2026, ο Εθνικός Φορέας Προτύπων της Ινδίας (Bureau of Indian Standards – BIS) απλοποιεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Σχήμα Πιστοποίησης Αλλοδαπών Κατασκευαστών (FMCS). Στο εξής, οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή μέσω της ηλεκτρονικής πύλης manakonline, καταργώντας την υποχρέωση υποβολής φυσικών εγγράφων σε έγχαρτη μορφή που ίσχυε μέχρι πρότινος για τις ξένες εταιρείες.

Η εξέλιξη αυτή εξισώνει τη διαδικασία με εκείνη που ισχύει για τους εγχώριους παραγωγούς και αναμένεται να μειώσει σημαντικά τον χρόνο και τη γραφειοκρατία για τις ευρωπαϊκές και ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν στην ινδική αγορά.

Επισυνάπτεται το εγχειρίδιο χρήσης (User Manual), στο οποίο μπορείτε να βρείτε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, τα απαραίτητα έντυπα, τα τέλη και τις οδηγίες για τον ορισμό Εξουσιοδοτημένου Αντιπροσώπου στην Ινδία (Authorized Indian Representative – AIR).

Chryssa Prokopaki
Head of Office for Economic and Commercial Affairs
Embassy of Greece in New Delhi
Office for Economic and Commercial Affairs of Greece in New Delhi
ΕP 32, Dr. S.Radhakrishnan Marg,
Chanakyapuri, NEW DELHI 110 021
Office Website: https://l1nq.com/flyf2
Tel: +91 11 2688 0700
Email: ecocom-newdelhi@mfa.gr

Προηγούμενο Παρατείνεται η προθεσμία των καθαρισμών οικοπέδων έως τις 22 Ιουνίου

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη
Δευτέρα – Παρασκευή: 07:30 – 15:30
Δευτέρα – Παρασκευή: 07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας