Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Διευκρινίσεις περί του καθορισμού και της ανακοίνωσης των ωραρίων των εμπορικών καταστημάτων

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας, προκειμένου να διευκρινισθεί πλήρως και να γνωστοποιηθεί με σαφήνεια, στους αμέσως ενδιαφερομένους, ο τρόπος καθορισμού του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Κατερίνης και ο καθιερωμένος τρόπος ανακοίνωσής του, επισημαίνει τα κάτωθι, προς αποφυγή κάθε παρανόησης.

Πρώτον: Τα ισχύοντα περί ωραρίων των κατά τόπους εμπορικών καταστημάτων, περιλαμβάνονται στο Ν. 5019/23, αρ. 18 & 19, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 27/Α/2023.

Δεύτερον:  Σύμφωνα με το αρ. 18, καθορίζεται, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το καθημερινό ωράριο των καταστημάτων και οι επίσημες αργίες του έτους.

Τρίτον: Στο ίδιο άρθρο καθορίζονται τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών, στα οποία επιτρέπεται η λειτουργία τους, τηρουμένης της εργατικής νομοθεσίας, όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες της εβδομάδος.

Τέταρτον: Στο ίδιο άρθρο ορίζεται το είδος των καταστημάτων, που λειτουργούν εντός περιοχών τουριστικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος και τα οποία δύνανται να λειτουργούν όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες της εβδομάδος, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής της περιοχής και απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Πέμπτον: Στο άρθρο 19 του ίδιου νόμου, καθορίζονται οι Κυριακές του έτους, κατά τις οποίες, προαιρετικά, επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων παροχής υπηρεσιών.

Έκτον: Στο ίδιο άρθρο ορίζεται, ότι με αιτιολογημένη απόφαση της κατά τόπον Δημοτικής Αρχής, η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς, ορίζονται με σαφή τρόπο οι περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται, προαιρετικά, η λειτουργία των καταστημάτων κατά τη διάρκεια επιπλέον Κυριακών, πλην αυτών που αναφέρονται ρητά στο Νόμο. Τέλος, όπως είναι γνωστό σε όλο τον εμπορικό κόσμο της Κατερίνης, η ανακοίνωση και η γνωστοποίηση του εκάστοτε ισχύοντος ωραρίου των καταστημάτων, αποτελεί βασικό καθήκον του τοπικού εμπορικού συλλόγου και ως εκ τούτου κάθε διευκρίνιση για την εφαρμογή του από τα μέλη του, παρέχεται από τον ίδιο τον εμπορικό σύλλογο.

Προηγούμενο Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πιερίας : «Ελλάδα – Ιταλία Στρατηγική Οικονομική Σχέση»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας