Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη φιλοξενία 30 δημοσιογράφων στο πλαίσιο του έργου προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας που ανέλαβε το Επιμελητήριο Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Επόμενος στόχος είναι η εξεύρεση και εκμετάλλευση προγράμματος για τη χρηματοδότηση κατασκευής σύγχρονου Συσκευαστηρίου Μυδιών κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα εφόσον βεβαίως συμφωνούν και οι Μυδοοκαλλιεργητές»

Κατενθουσιασμένοι αναχώρησαν οι τριάντα δημοσιογράφοι που φιλοξενήθηκαν στην Πιερία, από Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των πολλών δράσεων, του έργου που ανέλαβε το Επιμελητήριο Πιερίας για την προώθηση, προβολής και αύξηση της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας.

Τους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων Μ.Μ.Ε., υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και τους συνόδευσε σε όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις  οργανωμένες μονάδες καλλιέργειας μυδιών, στη βόρεια Πιερία οι οποίες παράγουν το 60% της συνολικής Ελληνικής παραγωγής και να ενημερωθούν από τους μυδοκαλλιεργητές για τη διαδικασία εκτροφής και τις ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και συμβάλουν τα μέγιστα στην παραγωγή μυδιών με εξαιρετική ποιότητα, υψηλή διατροφική αξία και ασυναγώνιστη γεύση.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τοπικά εστιατόρια τόσο στη Νότια όσο και στη Βόρεια Πιερία και να γευτούν εκτός των άλλων, συνταγές μαγειρικής με μύδια, με κορυφαία στιγμή το live cooking show, με το διάσημο Σεφ Πέτρο Συρίγο, το βράδυ του Σαββάτου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός των φιλοξενουμένων και Πιεριέων δημοσιογράφων, η Υφ. Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι εκπρόσωποι των Βουλευτών Φώντα Μπαραλιάκου και Σπύρου Κουλκουδίνα, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά ο Πρόεδρος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, Αν. Δραγάνης και Σάββας Ρούσσος και Μυδοκαλλιεργητές.

Προηγούμενο Επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ & Δομής του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Ν. Κατερίνης στη Μόνιμη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας