Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πανηγυρική έναρξη της 11ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κ. Μακεδονίας παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

Ρεκόρ εκθετών και χιλιάδες καθημερινοί επισκέπτες

Με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κ. Μακεδονίας στον εκθεσιακό χώρο του δήμου Κατερίνης στην Ανδρομάχη.

Η γιορτή της επιχειρηματικότητας επέστρεψε δυναμικά με ρεκόρ συμμετοχών που ξεπερνούν τους 140 εκθέτες ενώ ήδη στις τρεις πρώτες μέρες λειτουργίας της οι επισκέπτες έχουν ξεπεράσει τους 15.000!

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης καθώς επίσης και δεκάδες πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της χώρας, σύσσωμη η διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εντυπωσιακή τελετή έναρξης με δεκάδες βεγγαλικά να φωτίζουν τον πιερικό ουρανό σε μια συμβολική κίνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα και την αισιόδοξη ματιά μετά την πανδημία.

Την εκδήλωση «άνοιξαν» με παραδοσιακά τραγούδια μαθητές και μαθήτριες του μουσικού σχολείου Κατερίνης.

Χατζηχριστοδούλου: «Η Πιερία σήμερα δίνει την απάντησή της»

«Είμαστε πολύ περήφανοι που μετά από δύο δύσκολα χρόνια είμαστε και πάλι εδώ και μάλιστα πιο δυνατοί και με ακόμη πιο υψηλές προσδοκίες» ανέφερε στην τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. «Σήμερα η Πιερία δίνει μια απάντηση, μετά τη δεκαετή κρίση αλλά και τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση» σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου ο οποίος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της έκθεσης , την Π.Ε Πιερίας και το δήμο Κατερίνης για την οικονομική συμβολή τους στη διοργάνωση που έδωσε τη δυνατότητα να επιχορηγηθεί το τ.μ. με 75%. Κυρίως όμως ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ.

«Καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση για να δει από κοντά τα αξιόλογα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι εκθέτες μας τους οποίους ευχαριστώ θερμά που κατάφεραν να κάνουν την έκθεση την μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της Ελλάδας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε ο κ. Χατζηχριστοδούλου στην επιτροπή διοργάνωσης της έκθεσης και στα στελέχη του Επιμελητηρίου που για μία ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίησή της.

Μαυρίδου: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συνδιοργανωτές»

«Εμείς ως περιφερειακή αρχή πιστεύουμε ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν τον πυρήνα ανάπτυξης της κάθε περιοχής και γι΄ αυτό όλα αυτά τα χρόνια είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συνδιοργανωτές» σημείωσε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου μεταφέροντας παράλληλα τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Κουκοδήμος: «Η επιτυχία της έκθεσης οφείλεται σε αυτή τη διοίκηση του Επιμελητηρίου»

«Βρισκόμαστε στην πιο πετυχημένη περιφερειακή έκθεση της Ελλάδος και αυτό οφείλεται σε αυτό τον άνθρωπο και σε αυτή τη διοίκηση του Επιμελητηρίου τους οποίους θέλω να συγχαρώ. Θέλω επίσης να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στους εκθέτες, καλή επιτυχία σε όλους αυτούς που προσπαθούν, σε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια που περάσαμε δύσκολα, να επιβιώσουν» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Την ικανοποίησή τους και το θετικό μήνυμα που εκπέμπει η επανέναρξη της ΕΒΕΠ εξέφρασαν από το βήμα της έκθεσης οι βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης.

Τα συγχαρητήριά του για την άψογη διοργάνωση αλλά και για τη μεγάλη συμμετοχή απηύθυνε στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης.

Σταϊκούρας: «Η συμμετοχή στη φετινή έκθεση δείχνει ότι τα καταφέραμε από κοινού. Εγώ οφείλω να σας ευχαριστήσω»

«Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να επιδείξει ψυχραιμία και μεθοδικότητα απέναντι στην εξωγενή πανδημική κρίση από κοινού μαζί σας. «Χτίσαμε» με τα επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις γραμμές άμυνας και ένα δίχτυ προστασίας κυρίως για τους πιο ευάλωτους. Είναι γεγονός ότι όλοι εκφράζατε έντονη την αγωνία για το αν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις. Σήμερα εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι τα καταφέραμε από κοινού» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών. «Εγώ οφείλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά που έχετε κάνει για τη χώρα, για την απασχόληση και για την περιοχή σας» τόνισε με έμφαση ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος κήρυξε την έναρξη της έκθεσης.

Στη συνέχεια υπό το ρυθμό της μπάντας του δρόμου «Κρουστόφωνο» οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στην είσοδο όπου ο υπουργός έκοψε την κορδέλα ενώ αμέσως μετά ξεναγήθηκε στα περίπτερα μιλώντας με εκθέτες και επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης τον υπουργό Οικονομικών τίμησαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Επιμελητήριο Πιερίας για τη στήριξη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ η ΚΕΕΕ τίμησε ξεχωριστά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου για τη πολυετή προσφορά του στην επιχειρηματικότητα.

Με τη συμμετοχή Σταϊκούρα-Γεωργιάδη συνεδρίασε η Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Με αφορμή τα εγκαίνια της 11ης ΕΒΕΠ-ΚΜ νωρίτερα την ίδια μέρα φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παρούσα ήταν επίσης η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης παρουσιάστηκε μέρος του master plan για την αξιοποίηση του Ολύμπου την εκπόνηση του οποίου χρηματοδοτεί το Επιμελητήριο Πιερίας.

Προηγούμενο Παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών η Διευρυμένη Διοικητική Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε. – Εγκαίνια της Εμποροβιοτεχνικής Εκθεσιακής Δραστηριότητας Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας