Το Επιμελητήριο Πιερίας ενημερώνει τα μέλη του, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση GOURMET SELECTION 2025 που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Σεπτεμβρίου 2025, στο Εκθεσιακό Κέντρο Paris Expo Porte de Versailles στo Παρίσι.
Από το 2009, η Gourmet Selection αποτελεί την κορυφαία εμπορική έκθεση για γκουρμέ προϊόντα στη Γαλλία, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 300 εκθέτες να παρουσιάσουν τα εκλεκτά τους προϊόντα και να μοιραστούν με το ενδιαφερόμενο κοινό τις νέες τάσεις από όλο το κόσμο. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δραστήριο διήμερο διανομείς, λιανοπωλητές, σεφ και άλλοι επαγγελματίες του χώρου, αλλά και λάτρεις του ποιοτικού, καινοτόμου και κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμου τροφίμου ανακαλύπτουν ό,τι πιο σύγχρονο σε γεύσεις, συνταγές, παρουσίαση και συσκευασία τροφίμων.
Η Gourmet Selection συγκεντρώνει σε έναν χώρο μια ευρεία ποικιλία gourmet προϊόντων, όπως σπάνια, τοπικά, εξωτικά, γαστρονομικά και εορταστικά προϊόντα, καθώς και πιστοποιημένα προϊόντα όπως βιολογικά, ΠΟΠ, ΠΓΕ και προϊόντα δίκαιου εμπορίου. Με τη συμμετοχή τους στην έκθεση οι επιχειρήσεις εντάσσονται σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από ποιότητα, αυθεντικότητα και η καινοτομία. Ο «Best Of» διαγωνισμός επιβραβεύει τα πιο νόστιμα και καινοτόμα προϊόντα γκουρμέ διατροφής που προτείνουν οι εκθέτες. Η Experts’ Agora είναι ένα μέρος για συναντήσεις και ανταλλαγές σε θέματα που σχετίζονται με το γκουρμέ φαγητό όπως, δημιουργία ή εξαγορά νέων επιχειρήσεων, συμβουλές, βέλτιστες πρακτικές κ.λπ. Το L’Épicerie de Gourmet αποτελεί ένα pop-up κατάστημα ειδικά σχεδιασμένο για την έκθεση, που προσφέρει ιδέες και έμπνευση στους επαγγελματίες επισκέπτες για την παρουσίαση των προϊόντων στη βιτρίνα και στο ράφι, και καθοδήγηση στα μελλοντικά τους σχέδια για τον εξοπλισμό και τη βελτιστοποίηση των σημείων πώλησης.
Το 2024 στην έκθεση GOURMET SELECTION συμμετείχαν 302 εκθέτες με 427 brands και 4.300 εμπορικοί επισκέπτες και αγοραστές, που την επισκέφτηκαν αναζητώντας ξεχωριστά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με επιλεγμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι παρουσίασαν gourmet προϊόντα όπως παραδοσιακά μπισκότα και κουραμπιέδες, αφεψήματα με βότανα, καινοτόμα προϊόντα θαλασσινών, antipasti κ.α., πραγματοποιήσαν δεκάδες επιχειρηματικές επαφές με νέους σημαντικούς αγοραστές και ανανέωσαν τις ήδη υπάρχουσες εμπορικές τους συμφωνίες.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει φέτος για τρίτη φορά, με σκοπό την επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα, την ανάδειξη των gourmet αγροτικών προϊόντων της (τροφίμων και ποτών), την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δικτύωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.
Για τη συμμετοχή στην έκθεση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, σε ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στο g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των διαθέσιμων stand θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:
• τον εξαγωγικό χαρακτήρα και τη δραστηριότητα της επιχείρησης
• την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
• τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε εκθέσεις και δράσεις της Περιφέρειας
Επίσης, βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου και 2313330043 κ. Άννα Παπακωνσταντίνου.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος – GOURMET SELECTION 2025
