Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Τα Μύδια Πιερίας συμμετείχαν στην έκθεση «TUTTOFOOD 2023» στο Μιλάνο με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας: «Συνεχίζουμε δυναμικά την προώθηση και προβολή του φρέσκου Μυδιού Πιερίας»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «TUTTOFOOD 2023» στο Μιλάνο, στην οποία συμμετείχαν οιμυδοπαραγωγοί της Πιερίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020», που αποτελεί ακόμη μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Ο Ιταλός Σεφ Fabio de Pinto με τη βοηθό του Εμμανουέλα, δημιούργησαν πρωτότυπα και μοναδικά πιάτα, γεμάτα γεύση και άρωμα Αιγαίου, μαγειρεμένα φυσικά με τα εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα Μύδια Πιερίας. Οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα φρέσκα Μύδια Πιερίας σε διάφορες συνταγές όπως το Maltagliati (kind of pasta), Mussels and Beans, το Mussel, Yogurt Sauce, Radish, Oyster Leaf και το Peppered Mussels.

Παράλληλα διανεμήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο σε όλους τους επισκέπτες και πραγματοποιήθηκαν  στοχευμένες Β2Β συναντήσεις και σημαντικές επαφές για την προώθηση του φρέσκου Μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ιταλίας.

Παρόντες στην «TUTTOFOOD 2023» στο Μιλάνο ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας Τάσος Δραγάνης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Σάββας Ρούσσος, η Γενική Γραμματέας Μαρία Χαραλαμπίδου, και ο Κόσιμο Καταπάνο.

Προηγούμενο Επίσκεψη μαθητών στο Επιμελητήριο Πιερίας από 4 χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος Ithics Erasmus+

Ακολουθήστε μας

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας