Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας

Φίλες και φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποφάσισε τη δημιουργία της Μουσειακής Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, με απώτερο σκοπό οι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι νέες γενιές να έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τέχνες και επαγγέλματα που είτε έχουν εγκαταλειφθεί, είτε έχουν εξελιχθεί, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις της σύγχρονης εποχής.

Έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία συστηματικής καταγραφής των παραδοσιακών επαγγελμάτων και ταυτόχρονης αναζήτησης και συλλογής των σχετικών με αυτά εργαλείων και αντικειμένων τα οποία αποτελούν και τα εκθέματα αυτής της Έκθεσης.

Η διαρκής προσπάθεια εμπλουτισμού της καταγραφής των παραδοσιακών επαγγελμάτων και της συλλογής των αντίστοιχων εργαλείων, προσδίδει στην Έκθεση τον απαραίτητο δυναμικό χαρακτήρα που καταργεί τη στατικότητα και προσβλέπει τη διαρκή ενημέρωση και αναβάθμισή της.

Δεδομένου ότι τα εκθέματα αποτελούν πιστή μαρτυρία του παραγωγικού και οικονομικού γίγνεσθαι του παρελθόντος και της συνακόλουθης εξέλιξης της κοινωνίας και των συνθηκών εργασίας, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας φιλοδοξεί, η Έκθεση αυτή, να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους που τους συγκινεί η δυναμική εξέλιξη και πρόοδος τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση της μόνιμης Μουσειακής Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και ιδιαίτερα σε αυτούς που παραχώρησαν αφιλοκερδώς σπάνια, συλλεκτικά, παραδοσιακά αντικείμενα για να εκτεθούν στο χώρο.

Με αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε ιδιαίτερα στους νεότερους επισκέπτες, καλή περιήγηση στο παρελθόν και γόνιμο οραματισμό για το μέλλον.

Προηγούμενο Βιβλίο Δωρητών Εκθεμάτων

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας