Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

4η ΕΒΕΠ 2012 – Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης

Με τον Υπουργό Θ. Καράογλου συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλ. Χατζηχριστοδούλου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης

Μια σημαντική εξέλιξη επιτεύχθηκε για το θεσμό της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας, η οποία φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιουλίου, στην Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, ένα θεσμός που χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνεται, και συζητήθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές της.

Ως «θαυμάσια πρωτοβουλία» που στηρίζει την «ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνον», χαρακτήρισε ο κ. Καράογλου την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας και τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι νεοσύστατο, «η φετινή έκθεση θα είναι υπό την αιγίδα του», ενώ υπογράμμισε ότι «θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η πρωτοβουλία αυτή να στηριχθεί με κάθε τρόπο».

Οι δύο πλευρές, επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η χώρα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, βγαίνοντας από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στους αναπτυξιακούς στόχους της Μακεδονίας και Θράκης για τους οποίους ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «φιλοδοξούμε με τη συνεργασία όλων να κάνουμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας».

Οι δηλώσεις των φορέων

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι φορείς προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Θεόδωρος Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης

«Είχαμε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμαρχο Κατερίνης και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Συζητήσαμε και συναποφασίσαμε ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης οφείλει, παρά το γεγονός ότι είναι νεοσύστατο, να είναι κοντά σε τόσο θαυμαστές πρωτοβουλίες όπως αυτή της διοργάνωσης της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας. Έτσι, η φετινή έκθεση θα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και βεβαίως θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο έτσι ώστε μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία, η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όχι μόνον, να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε ότι με τη συνεργασία όλων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, να κάνουμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Η Μακεδονία και Θράκη δικαιούται και πρέπει να αναβαθμιστεί, θα πρέπει να επιλύσει σημαντικά ζητήματά της, θα πρέπει να επιτύχουμε την ανάπτυξη που είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνης

«Είναι χαρά όταν η εύλογη επιδίωξη όλων των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος να επανασυσταθεί αυτό το υπουργείο, είναι πλέον γεγονός και οφείλουμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία. Είναι διπλή η χαρά μας που ένα άξιος άνθρωπος, που έχει αποδείξει όλα τα χρόνια την αξιοσύνη του, ο Θεόδωρος Καράογλου, είναι ο Υπουργός που έχει αναλάβει να αναστήσει αυτό το Υπουργείο που είναι χρήσιμο για τη Βόρεια Ελλάδα. Σαν πρώτο βήμα συνεργασίας, είναι η αιγίδα του Υπουργείου στην έκθεση που θα γίνει τον Σεπτέμβρη στην Κατερίνη, μια περιφερειακή έκθεση. Είναι, επίσης, χαρά μας που ανταλλάξαμε απόψεις γι αυτό το ζήτημα αλλά και για τις αγωνίες μας για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουμε ώστε η Ελλάδα να πάει μπροστά. Αποτελούμε και εμείς έναν κινητήριο μοχλό ώστε να δώσουμε αυτό που πραγματικά χρειάζεται η κοινωνία».

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας από τη συνεργασία που είχαμε με τον Υπουργό και παράλληλα από το γεγονόςότι ένα Υπουργείο που το στερηθήκαμε για αρκετό καιρό, σήμερα επαναλειτουργεί. Ακόμη, είναι πολύ μεγάλη η ευχαρίστησή μας που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης η 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας. Αυτό όμως που με ικανοποίησε είναι οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από τον Υπουργό που στο ξεκίνημα της συνάντησης έδειξε ότι μέλημα του είναι ο τουρισμός στην περιοχή και η αύξηση της επισκεψιμότητας. Αυτό για την επιχειρηματικότητα είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα και νομίζω ότι από δω και πέρα θα πρέπει να υπάρχει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του επιχειρηματικού κόσμου για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Πιστεύω ότι μόνο με την ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό για τη συνεργασία αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε».

Προηγούμενο ΚΕΔΑ Σκοτίνας – Προμήθεια αρτοσκευασμάτων & γλυκών για την κάλυψη αναγκών

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας