Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

6η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2014 – Συνεντευξη τύπου Συνδιοργανωτών στον χώρο της έκθεσης

Συνέντευξη τύπου από το χώρο διοργάνωσης της 6ης ΕΒΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής της έκθεσης κ. Μάρκου Κουλούμογλου ανακοινώνοντας την έναρξή της, με τις καλύτερες προοπτικές, την ερχόμενη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ. Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσαν επίσης η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης κ. Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου και το μέλος της επιτροπής έκθεσης κα Ελένη Ηλιάδου.

Στην τελική εβδομάδα πριν τη πανηγυρική έναρξη της έκθεσης, οι φορείς διοργάνωσης έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας για τη λειτουργία ενός θεσμού που με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια στέλνει το πιο αισιόδοξο μήνυμα ανάπτυξης. Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας ανέτειλε για πρώτη φορά το 2009, στις απαρχές μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, ως τοπική έκθεση της Πιερίας και κατάφερε χρόνο με το χρόνο να κάνει σταθερά βήματα προόδου. Η συμμαχία του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, με συνέπεια και δυναμισμό για έκτη συνεχόμενη χρονιά, έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα αφού φέτος η έκθεση εκτείνεται σε 5.200 τ.μ. ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Σταθμός στην ιστορία της έκθεσης ήταν το 2012 όταν τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ενώ το 2013, και με αφορμή το μεγάλο αριθμό εκθετών από όλη την Ελλάδα, αναγορεύτηκε σε Περιφερειακή Έκθεση της Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης, στον οικισμό Ανδρομάχης.

Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνη

«Και φέτος θα έχουμε μια μεγάλη έκθεση στην Κατερίνη, στην Πιερία μια έκθεση που ξεφεύγει από τα σύνορα του νομού», ανέφερε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια «έκθεση του νομού», αλλά για μια περιφερειακή έκθεση, με συμμετοχές εκθετών και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Συνεχίζοντας ο κ. Χιονίδης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκθεση απέδειξε ότι σε μια περίοδο κρίσης υπάρχουν τρόποι «δυναμικής αντίδρασης» της κοινωνίας, της τοπικής οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα των τοπικών μικρών ή και λιγότερο μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Ο δήμαρχος Κατερίνης, υποστήριξε ότι οφείλουν οι Πιεριείς να επισκεφθούν την έκθεση, ώστε να δουν τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται στον τόπο μας, εκτιμώντας ότι «θα εκπλαγούμε» από την υψηλή ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

Ως πρώτο και μοναδικό σύμμαχο στην διοργάνωση της 6ης ΕΒΕΠ, χαρακτήρισε το Δήμο Κατερίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφού ευχαρίστησε και προσωπικά τον κ. Χιονίδη, δεν έκρυψε ότι το ΕΒΕ είχε επιφυλάξεις για το «εγχείρημα» την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε η ΕΒΕΠ. «Αυτή η προσπάθειά μας όμως έχει πάρει σάρκα και οστά, έγινε θεσμός πλέον και μέχρι και σήμερα στην 6η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Κεντρικής Μακεδονίας με μοναδικό σύμμαχο το δήμαρχο Κατερίνης πλέον διαπιστώνεται και από τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν ότι φέτος θα έχουμε περισσότερα άτομα από κάθε χρόνο, αλλά και νέες επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε, ότι ο βασικός σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των επιχειρήσεων της Πιερίας, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, τις πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων και εκτός Πιερίας.

Μάρκος Κουλούμογλου, Πρόεδρος Επιτροπής Έκθεσης, Α΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου

Για τα «χαρακτηριστικά» της 6ης ΕΒΕΠ, μίλησε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μάρκος Κουλούμογλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, ο φετινός εκθεσιακός χώρος καλύπτει μια έκταση 5200 τμ και αναμένεται να φιλοξενήσει 95 Πιερικές επιχειρήσεις και ακόμη 35 επιχειρήσεις από άλλες περιοχές της χώρας μας.

«Πλέον έχει γίνει θεσμός και όλα αυτά χάρη στις προσπάθειες και την υποστήριξη από το Δήμο Κατερίνης», υποστήριξε ο κ. Κουλούμογλου, ευχαριστώντας και δημόσια το Δήμο, όχι μόνο για την οικονομική στήριξη, αλλά και για τη βοήθεια που παρείχε μέσω των υπηρεσιών του.

Τέλος, οι φορείς προσκάλεσαν το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση δίνοντας δυναμική σ’ αυτό το θεσμό και σημείωσαν ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

 

Προηγούμενο Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας