Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

«Άνοιγμα» σε νέες αγορές – Παρουσίαση των τοπικών προϊόντων στην Ελληνική Πρεσβεία, στο πλαίσιο της επίσκεψης της 10μελούς επιχειρηματικής αποστολής, που οργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας, στις Βρυξέλλες

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Επιδιώκουμε νέες συνεργασίες, εξωστρέφεια, δυναμική είσοδο σε νέες αγορές

Στο Γραφείο Αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στον 3ο όροφο του κτιρίου της Ελληνικής Πρεσβείας, στις 28 Ιουνίου, τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής παρουσίασαν τα τοπικά μας προϊόντα και είχαν κατ ιδίαν συναντήσεις με Βέλγους αντιπροσώπους τροφίμων και ποτών.

Ενημερώθηκαν από την Πρέβη κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη και τον κο Παντελή Γκάσιο, προϊστάμενο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας, για τα χαρακτηριστικά και για τις ιδιαιτερότητες της βελγικής αγοράς, για την οικονομία του Βελγίου, τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Βελγίου και διανεμήθηκε  πληροφοριακό πακέτο με  στοιχεία βελγικών εισαγωγικών και διανεμητικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Χατζηχριστοδούλου Ηλίας ενημέρωσε τους Έλληνες διπλωμάτες και τους βέλγους αντιπροσώπους για την Πιερική οικονομία και τις προοπτικές της, επισημαίνοντας ότι οι Πιερικές επιχειρήσεις είναι ανταγωνιστικές και η ποιότητα των προϊόντων τους σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

Αναφέρθηκε κυρίως στις δυνατότητες  συνεργασίας με αντίστοιχες βελγικές επιχειρήσεις τονίζοντας ιδιαίτερα τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω «άνοιγμα» σε ευρωπαϊκές αγορές.

Παρά το δυσμενές για τις επιχειρήσεις οικονομικό κλίμα, τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν δείγματα γραφής και εξακολουθούν να είναι ανταγωνιστικές και ποιοτικές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του A Discovering Network asbl κα Θίσβη Εκμετζόγλου, ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού (ΜΚΟ) που εδρεύει στις Βρυξέλλες,  η οποία ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τους σκοπούς και την δράση που αναπτύσσει το Δίκτυο για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής επιχειρηματικότητας, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό μας, στο εξωτερικό και τη δικτύωση Ελλάδος- Βελγίου μέσω μίας πλατφόρμας που στηρίζει επιχειρηματικές, πολιτιστικές, φιλανθρωπικές δράσεις και ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου. Το δίκτυο δραστηριοποιείται εδώ και 4 χρόνια (από το 2012) για αυτό το σκοπό και τολμά σε καιρούς δύσκολους για την Ελλάδα να κάνουν re-brand την Ελλάδα και να συνεισφέρουν στην εξωστρέφεια. Στο επιχειρηματικό κομμάτι, οι δράσεις τους εστιάζουν στην προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσω των προϊόντων, ενημέρωση του καταναλωτή (business to consumers) καθώς και στην προώθηση και δικτύωση (business to business) μεταξύ επιχειρηματιών Ελλάδος/Βελγίου, στο χώρο των τροφίμων και ποτών καθώς και της δημιουργίας, μόδας και σχεδίου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μια νέα εποχή στις εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δυο χωρών ανοίγεται και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Είμαστε αποφασισμένοι, δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την επιβίωσή μας. Επιδιώκουμε νέες συνεργασίες, εξωστρέφεια, δυναμική είσοδο σε νέες αγορές. Ήδη είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας νέας επιχειρηματικής αποστολής στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο διερεύνησης νέων αγορών για τις επιχειρήσεις μας. Σε ο,τι αφορά το Επιμελητήριο Πιερίας, εργαζόμαστε με όλες  τις δυνάμεις μας προς αυτή τη κατεύθυνση, παρά τις αντιξοότητες, τα προβλήματα και τα εμπόδια που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις προοπτικές που δίνουν τα χρηματοδοτικά πακέτα για το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα ευχαρίστησε θερμά για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη για την επιτυχή πραγματοποίηση της επιχειρηματικής αποστολής, την εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στις Βρυξέλλες κα Ειρήνη Κωνσταντινίδου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά για στην συμβολή του Σύμβουλου Ο.Ε.Υ. Α’ κ. Γκάσιου Παντελή, προσφέροντας ένα συμβολικό δώρο σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφορά του στις Πιερικές επιχειρήσεις.

Το βράδι της ίδιας ημέρας το αντιπροσωπευτικό γραφείο ΚΕΕ και ο Πρόεδρος του Επιμελητήριο Πιερίας, παρέθεσε δείπνο στα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής, όπου παραβρεθήκαν οι κ. Κορογαννάκης Νίκος, Γενικός Γραμματέας του Ελληνοβελγικού Επιμελητηρίου, ο κ. Δημητριάδης ημήτριος μέλος της ΟΚΕ Ευρώπης, ο κ. Μάνθος Μαυρομμάτης, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Κύπρου και μέλος της ΟΚΕ, η κα Sandra Penning, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου του Παρισίου, ο κ. Hetor Benitez, εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της Ισπανίας και ο κος Antonio Giromini εκπρόσωπος της Ένωσης των Βέλγικων Επιμελητηρίων. Κατά την διάρκεια του δείπνου οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και τις ιδιαιτερότητες των αγορών του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ισπανίας .

Προηγούμενο Πολεμική Αεροπορία / ΚΕΔΑ Σκοτίνας – Παροχή Υπηρεσιών Σίτισης Χρονικού Διαστήματος Εξήντα (60) Ημερών σε Δομές Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κτήματος Ηρακλή Νομού Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας