Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Accesss2Markets, η νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για το διεθνές Εμπόριο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εμπορικών συμφωνιών για όλες τις χώρες της ΕΕ και για περισσότερες από 120 εξαγωγικές αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τις 13 Οκτωβρίου τ.ε., έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ, Accesss2Markets (https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/el/content), η οποία παρέχει πληροφορίες με στόχο τη διευκόλυνση των ΜΜΕ στη δραστηριοποίησή τους στις αγορές τρίτων χωρών και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ.

Ειδικότερα, η νέα πύλη Accesss2Markets περιέχει πληροφορίες προσαρμοσμένες ανά τρίτη χώρα και προϊόν (βάσει αναζήτησης με τον κωδικό HS) σχετικές με τους δασμολογικούς συντελεστές, τους κανόνες καταγωγής, τους συναφείς κανόνες/απαιτήσεις, τις τελωνειακές διαδικασίες, το φορολογικό καθεστώς, τα εμπορικά εμπόδια, τις εμπορικές ροές, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας τελωνείων και άλλων δημόσιων αρχών, τόσο στα κ-μ της ΕΕ, όσο και στους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερωθούν για το πώς οι εμπορικές συμφωνίες ρυθμίζουν τον τομέα των υπηρεσιών, τις συνθήκες για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε τρίτες χώρες και τις δυνατότητες συμμετοχής σε διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων.

Προηγούμενο Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας