Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Restart “Cyprus-Euromed” ExpoForum, IMC Expo Centre, Λευκωσία, 13 – 16 Νοεμβρίου 2020

Μοναδική ευκαιρία προώθησης των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Κύπρο αλλά και ευρύτερα στις γειτονικές μας χώρες της μεσογείου αλλά και της προσέλκυσης Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (FDI) από τις χώρες αυτές.

Το RESTART “CYPRUS-EUROMED” EXPO FORUΜ το οποίο συνδιοργανώνουν το IMC Expo Centre, το EURO-MED TDS η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογο (ΠΙΣ) μεταξύ 13 και 16 Νοεμβρίου 2020, έχει στόχο να βοηθήσει τις χώρες της Μεσογείου, και της ευρύτερης περιοχής, να συγκρίνουν εμπειρίες και να εξεύρουν τρόπους συνεργασίας για θωράκιση των υποδομών Υγείας και να λάβουν μέτρα για την ταχύτερη επανεκκίνηση των Οικονομιών τους και την επιστροφή τους σε βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία να φτάσει και να ξεπεράσει τα προ Κορωνοϊού επίπεδα. Ταυτόχρονα το RESTART “CYPRUS – EUROMED” EXPO FORUΜ δίνει την ευκαιρία σέ επιχειρήσεις και οργανισμούς να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια ευρύτατη γεωγραφική περιοχή, να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες ή ακόμα να εξεύρουν επενδυτές για τις δραστηριότητές τους.

Ειδική σημασία θα δοθεί στις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Ενδιαφέρον για συμμετοχή επέδειξαν και άλλες χώρες όπως π.χ. η Ουκρανία. Από τις χώρες που συμμετέχουν πέραν της Κύπρου θεωρούμε ότι η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία οι οποίες θα εκπροσωπηθούν με μεγάλα εθνικά περίπτερα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέλη σας. Η σημασία της εκδήλωσης δεν περιορίζεται στην παρουσία εκθετών αλλά και στην παρουσία εμπορικών επισκεπτών και επενδυτών από τις χώρες αυτές.

Η συμμετοχή του ευρωπαϊκού οργανισμού EURO-MED TDS που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου, με αποστολή την προώθηση και ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών και των υπολοίπων χωρών της Μεσογείου και Εγγύς Ανατολής, ενδυναμώνει το περιφερειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης την οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει θέσει υπό την Αιγίδα του και το ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews θα προβάλει στα προγράμματα του.

Ακόμα και εάν το RESTART “CYPRUS – EUROMED” EXPO FORUΜ δεν είχε περιφερειακό χαρακτήρα, η οικονομία της Κύπρου από μόνη της έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τους Έλληνες Επιχειρηματίες. Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί στον σημαντικότερο οικονομικό εταίρο της Κύπρου. Για το 2018 οι εισαγωγές Ελληνικών Προϊόντων στην Κύπρο ανέρχονται σε $2.01 δισεκατομμύρια δολάρια (14,6%) και οι εξαγωγές Κυπριακών Προϊόντων στην Ελλάδα σε $461 εκατομμύρια δολάρια.  Ταυτόχρονα οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις από την Ελλάδα προς την Κύπρο υπερβαίνουν τα €2 δισεκατομμύρια Ευρώ ανά έτος για το 2017 και 2018, πράγμα που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων Επενδυτών στην Κυπριακή Οικονομία.

Η δομή του RESTART “CYPRUS – EUROMED” EXPO FORUΜ περιλαμβάνει μεγάλη έκθεση προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών όπως και συνέδριο, το οποίο πέραν του εναρκτήριου τελετουργικού μέρους στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα καλύψει σε θεματικές ενότητες που θα διαρκέσουν τέσσερις μέρες μεταξύ άλλων τους τομείς:

 • Οικονομίας
 • Εμπορίου
 • Τουρισμού
 • Υγείας
 • Ενέργειας
 • Κατασκευών
 • Βιομηχανίας
 • Περιφερειακής Συνεργασίας
 • Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας
 • Επενδύσεων και Εναλλακτικών Πηγών Χρηματοδότησης
 • Ναυτιλίας
 • Υπηρεσιών

Όπως αντιλαμβάνεστε τόσο η θεματολογία του συνεδρίου αλλά και η παρουσία εμπορικών αγοραστών από μια ευρύτατη γεωγραφική περιοχή έχουν ιδιαίτερό ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα η δυναμική παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός που διοργανώνεται στην Κύπρο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για περεταίρω διεύρυνσης των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών και επαναβεβαίωσης του ρόλου της Ελλάδας σαν του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί πως το RESTART “CYPRUS -EUROMED” EXPO FORUΜ προσφέρεται όχι μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και για τις χιλιάδες μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που εδώ και χρόνια συνεργάζονται με τις αντίστοιχες Κυπριακές.

Εκ μέρους των διοργανωτών θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα προσφέρουμε ιδιαίτερα ευνοϊκούς ορούς για να υποβοηθήσουμε την συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και να τις προβάλουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα μέσω του Τμήματος Υποστήριξης Εκθετών του κέντρου και με στόχο οι εκθέτες να έχουν απτά οφέλη από την συμμετοχή τους στην Έκθεση, θα αναλάβουμε την διευθέτηση κατ’ ίδιαν επιχειρηματικών συναντήσεων με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Κύπρο αλλά και από τις γειτονικές μας χώρες με ειδικό ενδιαφέρον στα προϊόντα της κάθε εταιρείας.

 

Με εκτίμηση,

Iacovos Constantinides
General Manager IMC Expo Centre
Executive Coordinator Organising Commitee
Restart “Cyprus-Euromed” Expo Forum
IMC Expo Centre
Tel : +357 22 482206
Mob: +357 99641641
Fax: +357 22 485214

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Πρόσκληση σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Εννεάμηνη επιδότηση των δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία, όσων επλήγησαν από τις συνέπειες της πρόσφατης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης COVID-19»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας