Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιο πραγματοποίησαν την Πέμπτη 24 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής κ. Μάρκος Κουλούμογλου (Αντιπρόεδρος ΑΆ), κ. Ματούλα Βελώνη (Αντιπρόεδρος ΒΆ) , κ. Νίκος Ασαρίδης (Γενικός Γραμματέας), κ. Παύλος Μπατάλας (Οικονομικός Επόπτης), ο νομικός σύμβουλος κ. Στέφανος Βαρδάκας και η υπεύθυνη του γραφείου τύπου κα Χριστίνα Σιδηροπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου στο γραφείο του όπου οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την τοπική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. Ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια επίσκεψη «ουσίας και όχι απλώς εθιμοτυπική» καθώς είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωριστεί με μέλη της τοπικής κοινωνίας και να αναδειχθούν τομείς συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου συνεχάρη το νέο Μητροπολίτη για την ενθρόνισή του και του ευχήθηκε «καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα», τονίζοντας ότι καλείται να επιτελέσει έναν ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο όχι μόνον στους κόλπους της εκκλησίας αλλά και στην τοπική κοινωνία και δήλωσε ότι «το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα σε κάθε κάλεσμα συνεργασίας προς όφελος της Πιερίας». Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας και τις δράσεις που αναπτύσσει και τόνισε ότι «στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, η επιχειρηματική κοινότητα δοκιμάζεται έντονα με αντίκτυπο τη μεγάλη ανεργία και την υπανάπτυξη σε όλο το κοινωνικό φάσμα. Το Επιμελητήριο Πιερίας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα να αναδείξει νέους δρόμους ανάπτυξης επιτελώντας πέρα από το θεσμικό του ρόλο, έργο ουσίας».

Για τις πρώτες ημέρες του στην Πιερία μίλησε εκτενώς ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος υπογραμμίζοντας ότι βασικό του μέλημα είναι να βρίσκεται «δίπλα στον πολίτη σε καθημερινή βάση και να αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με αιρετούς, φορείς, συλλόγους και σωματεία». Ενημέρωσε για τις πρώτες δράσεις που ανέλαβε και τις προτεραιότητές που έθεσε. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις προσπάθειές του «για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού αναδεικνύοντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία μέσα από την αξιοποίηση των εκκλησιαστικών αρχαιολογικών ευρημάτων». Τόνισε, ότι ήδη έχει ξεκινήσει η επιστημονική καταγραφή και μνημόνευση των εκκλησιαστικών μνημείων της Πιερίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τουρίστες του εξωτερικού, αναγνωρίζοντας βέβαια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους, όπως το κοινό θρήσκευμα. Στο σημείο αυτό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις επαφές και συνεργασίες που αναπτύσσει με σλαβόφωνους ορθόδοξους ιερείς που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια ανάδειξης του θρησκευτικού τουρισμού της Πιερίας.

Η συνανάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να αποδέχονται την πρόταση για περαιτέρω συνεργασία στο θέμα της ανάδειξης του θρησκευτικού τουρισμού στην Πιερία.

Προηγούμενο Συνάντηση της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια και τον Υφυπουργό κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας