Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου από το Επιμελητήριο Πιερίας

Την επέκταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων των επιχειρήσεων κατά 40% τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προτείνει, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό κ. Απ. Βεσυρόπουλο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Η επιστολή κοινοποιείτε στους βουλευτές Πιερίας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και σε όλα τα  Επιμελητήρια της χώρας.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Αναμένουμε την άμεση τροποποίηση της εν λόγω απόφασης και την ευεργετική επέκταση του μέτρου προς όφελος του επιχειρηματικής κοινότητας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

ΘΕΜΑ: Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου

Κύριε Υπουργέ,

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης για την οικονομική ανακούφιση των πληττομένων επιχειρήσεων, και την επανεκκίνηση της Οικονομίας, θεωρούμε επιμελητηριακό μας καθήκον να σας εκφράσουμε την απογοήτευση του επιχειρηματικού κόσμου για την εξαίρεση της συντριπτικής του πλειοψηφίας από το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40%.

Η σταδιακή και βραδύτατη επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας καθώς και η κατακόρυφη πτώση του τουρισμού, συμπαρασύρουν το σύνολο Ελληνικής Οικονομίας σε μια πρωτόγνωρη και απότομη ύφεση.

Το γεγονός αυτό και μόνο εκτιμούμε ότι αποτελεί καταλυτικό επιχείρημα για την επέκταση του μέτρου στο σύνολο των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα αυτών των μικρομεσαίων και του λιανικού εμπορίου, οι οποίες, κατά κύριο λόγω, αν και πληττόμενες θα συνεχίζουν σύμφωνα με την πρόσφατη απόφασή σας να καταβάλουν δυσβάστακτα για την εποχή ενοίκια.

Έχοντας εμπιστοσύνη στα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, αναμένουμε την άμεση τροποποίηση της εν λόγω απόφασης και την ευεργετική επέκταση του μέτρου προς όφελος του επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Προηγούμενο Σήμανση Προϊόντων στη Ρωσική Ομοσπονδία

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας