Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πρόσκληση σε ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας με θέμα την λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων, 15/11/2009, 11:00

  • Συμμετέχουν Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες της χώρας

Δυναμική πρωτοβουλία για την εξέταση όλων των παραμέτρων  λειτουργίας των αλλοδαπών καταστημάτων αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Πιερίας καλώντας σε ευρεία σύσκεψη, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 11π.μ. (στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας), Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας καθώς και πολιτικούς παράγοντες.

Στόχος της σύσκεψης είναι η καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλείται από την ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα αλλοδαπών καταστημάτων, κυρίως των κινέζικων που έχουν κατακλύσει τις τοπικές αγορές. Από τα ζητήματα που θα τεθούν στη σύσκεψη είναι το κατά πόσο τα καταστήματα των αλλοδαπών έχουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και αν υπόκεινται στην ίδια φορολόγηση. Επίσης, θα γίνει αναφορά στο πλανόδιο εμπόριο και το παρεμπόριο.

Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση για κοινή δράση των επιχειρηματικών-εμπορικών φορέων ώστε να διασφαλιστούν οι ίσοι όροι ανταγωνισμού στην αγορά. Στη σύσκεψη θα υπάρχει ολοκληρωμένη νομική παρουσίαση του θέματος, τοποθετήσεις των εκπροσώπων και θα καταλήξει με την κατάρτιση υπομνήματος το οποίο θα διαβιβαστεί στους έλληνες βουλευτές και τους ευρωβουλευτές. Επίσης, θα προταθεί η σύσταση επιτροπής η οποία θα αναλάβει την περαιτέρω δυναμική διεκδίκηση των όσων θα αποφασιστούν στη σύσκεψη.

«Δεν είμαστε ρατσιστές έναντι των ξένων επιχειρηματιών. Θέλουμε όμως να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα καταστήματα λειτουργούν με ίσους όρους και διέπονται από τους ίδιους κρατικούς ελέγχους. Βλέπουμε τις αγορές μας να κατακλύζονται από αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα τρίτων χωρών όπου το κόστος παραγωγής και εξαγωγής είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα αλλοδαπές επιχειρήσεις πωλούν επίσης μικροέπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές. Πλέον, οι καταστάσεις επιβάλλουν ενεργή δράση για να περιφρουρήσουμε το εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό», δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Οι συμμετέχοντες

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν τα Επιμελητήρια: ΕΒΕΑ, Βιοτεχνικό Αθηνών, Εμπορικό & Βιομηχανικό Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Θεσ/νικης, Επαγγελματικό Θεσ/νικης,  Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Ροδόπης, Αρκαδίας, Εύβοιας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκιδικής. Επίσης, συμμετέχουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Αιγίου, Αιδηψού, Αργοστολίου, Δεσκάτης, Καβάλας, Κιλκίς, Κρύας Βρύσης, Λαμίας, Λάρισας, Μυτιλήνης, Νίκαιας, Πάρου-Αντίπαρου, Πολυγύρου, Τρικάλων, Τυρνάβου. Ακόμη, στη σύσκεψη κλήθηκαν ευρωβουλευτές, βουλευτές καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς του Εμπορίου, σωματεία και σύλλογοι.

Προηγούμενο Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας 2009 – Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας