Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας 2009 – Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το φινάλε των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση του Ν. Πιερίας, το βράδυ της Τετάρτης, με παραδοσιακούς βλάχικους χορούς από τους Συλλόγους Κοκκινοπλιτών και Λιβαδιωτών, που ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό. Λίγο πριν την έναρξη των εκδηλώσεων οι δύο σύλλογοι διένυσαν χορεύοντας την έκθεση με τη συνοδεία νταουλιών και κλαρίνων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας Χαρίλαος Κωτίκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης κ. Καμάκας, ο Οικονομικός Επόπτης Μάρκος Κουλούμογλου και μέλη του ΔΣ του ΕΒΕ Πιερίας, οι Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων καθώς και  επιχειρηματίες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Πιερίας Δημήτρης Κωτίκας ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση των συνδιοργανωτών για την έκβαση της έκθεσης, η οποία κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχής. Ο κ. Κωτίκας ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της έκθεσης και απεύθυνε ένα εγκάρδιο ευχαριστώ «στο πιερικό κοινό που αγκάλιασε την πρώτη Εμποροβιοτεχνική Έκθεση του Ν. Πιερίας δείχνοντας το δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού για τα τοπικά δρώμενα». Αναφερόμενος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, δήλωσε: «Τολμήσαμε να ανοίξουμε νέους δρόμους για την επιχειρηματικότητα και το πετύχαμε. Σ’ αυτή την προσπάθεια η παραγωγική τάξη είχε δίπλα της ανθρώπους του νομού που μέσα από τον πολιτιστικό θεσμό που υπηρετούν, συμμετείχαν ενεργά στην έκθεση προσδίδοντάς της περαιτέρω κύρος. Σας ευχαριστούμε όλους».

Τη συνέχεια είχαν επί σκηνής τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος» και του Συλλόγου Λιβαδιωτών «Γεωργάκης Ολύμπιος», που ζωντάνεψαν την παράδοση με το χορό και τα χαμόγελά τους. Τα παιδιά των δύο συλλόγων αφόπλισαν τους θεατές όταν, με το τέλος των χορών που παρουσίασαν, ανέβηκαν στη σκηνή και χόρεψαν μαζί βλάχικους παραδοσιακούς χορούς.

Οι διοργανωτές τίμησαν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση με αναμνηστικές πλακέτες τονίζοντας τη συνολικότερη προσφορά τους στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας.  Εκ μέρους του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος» την πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρός του Ηλίας Κατσιμπούρας από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστα Ρέχα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας Χαρίλαος Κωτίκας, Λιβαδιώτης στην καταγωγή, επέδωσε την αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Συλλόγου Λιβαδιωτών «Γεωργάκης Ολύμπιος» Γεώργιο Κατσίκη. Ο  Χαρίλαος Κωτίκας ανέφερε ότι ο πατέρας του ήταν επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου και αισθάνεται ιδιαίτερα συγκινημένος που είχε την τιμή να παραδώσει ο ίδιος την πλακέτα στο σημερινό πρόεδρο αποδίδοντας φόρο τιμής σ’ ένα σύλλογο με μακρά και αξιόλογη πορεία. Τέλος, ο συγγραφέας της πόλης μας κ. Ράπτης έκανε μία σύντομη αναφορά στη διαδρομή του Συλλόγου Λιβαδιωτών.

Προηγούμενο Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας 2009 – Τελευταία μέρα

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας