Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Αντιπροσωπεία από την περιοχή της Νισάβα στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, 9 Μαϊου 2009

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου πραγματοποίησε, το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαΐου, αντιπροσωπεία από την περιοχή της Νισάβα (Nisava District) στη  νοτιοανατολική Σερβία αποτελούμενη από το Νομάρχη της περιοχής Aleksandar Cvetkovic, τον Δήμαρχο της Μερόσινα Slobodan Todorovic, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου του Crveni Krst και δημοσιογράφους που εργάζονται σε ΜΜΕ εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Η αντιπροσωπεία, επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου Παραλίας, συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλίας Γιάννη Μέγκα.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις των δύο περιοχών, την ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε.Ε. αλλά και την ανάπτυξη μακροχρόνιων επιχειρηματικών συναλλαγών. Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο έχει υποδεχθεί πολλές φορές εκπροσώπους από την ευρύτερη περιοχή της Νισάβα και κυρίως από τη Νις, τον μεγαλύτερο δήμο της περιοχής.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία ανάφερε ότι το Επιμελητήριο έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με το Περιφερειακό Οικονομικό Επιμελητήριο της Νις με το οποίο έχει αδελφοποιηθεί. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές αποστολές και τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και από τις δύο πλευρές και τόνισε ότι στόχος όλων αυτών των επαφών είναι να υπάρξουν, πέρα από φιλικές σχέσεις, πραγματικά οικονομικά οφέλη για τους επιχειρηματίες των δύο περιοχών.

«Η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων κρίνεται θετικά, όταν όμως στηρίζονται σε οικονομικά θεμέλια αυτές οι σχέσεις γίνονται ακόμη καλύτερες. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας που υπογράψαμε το Μάρτιο του 2009 στο Επιμελητήριο της Νις είναι το εφαλτήριο για την υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε. σε συνεργασία με χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Η Ελλάδα στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και πιστεύουμε ότι σύντομα θα γίνει μέλος της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος. Ακόμη, ο κ. Χατζηχριστοδούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία που στηρίζει επί δεκαετίες τον τουρισμό στο νομό Πιερίας και υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί η χορήγηση ατελούς βίζας στους Σέρβους τουρίστες.

Aleksandar Cvetkovic, Νομάρχης Νισάβας

Παίρνοντας το λόγο ο Νομάρχης της Νισάβα τόνισε ότι «θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει αυτές τις επαφές τουλάχιστον μια δεκαετία πριν. Η Ελλάδα έχει στηρίξει τη Σερβία στο παρελθόν με κάθε τρόπο, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον πρόσφατο πόλεμο. Όπου μπορούσατε να μας βοηθήσετε, μας βοηθήσατε και σίγουρα ο καλός φίλος φαίνεται στη δύσκολη στιγμή. Δεν υπάρχει άτομο στη Σερβία που να μην το πιστεύει αυτό. Θα βοηθήσω με κάθε τρόπο τη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων. Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για τη βοήθεια που μας παρέχετε για να ενταχθούμε στην Ε.Ε.. Όσο γρηγορότερα γίνει αυτό, τόσο περισσότερο θα ευνοηθούν οι επιχειρηματικές συναλλαγές. Σας περιμένουμε στη Νις για να σας ανταποδώσουμε τη φιλοξενία σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να υπάρξουν καλές και μακροχρόνιες συνεργασίες μεταξύ μας».

Slobodan Todorovic, Δήμαρχος Μερόσινα

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος της Μερόσινα εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί ακόμη μια φορά το Επιμελητήριο Πιερίας και να δει από κοντά φίλους. Σημειώνεται ότι στην Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Πιερίας στη Νις, τον Μάρτιο του 2009, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και περιήγηση στο δήμο της Μερόσινα. Ο κ. Todorovic σημείωσε ότι θα είναι πολύ σημαντική η εξέλιξη της χορήγησης ατελούς βίζας με εύκολες διαδικασίες καθώς θα διευκολυνθούν ιδιαίτερα οι επιχειρηματικές και τουριστικές συναλλαγές.

Προηγούμενο Με Υπουργική απόφαση εντάχθηκαν οι Πιερικές επιχειρήσεις στην παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας