Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Απαντητική επιστολή του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προς το Επιμελητήριο Πιερίας αναφορικά με το θέμα της εγγύησης του ελληνικού δημοσίου για ρύθμιση οφειλών που προέρχονται από δάνεια

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με έγγραφό του στις 3 Ιουνίου 2009 (αρ. πρωτ 2/40448/0025) απαντά σε επιστολή του Επιμελητηρίου Πιερίας, η οποία ζητούσε διευκρινήσεις σχετικά με το φημολογούμενο non paper που στάλθηκε στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών αναφορικά με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για ρύθμιση οφειλών που προέρχονται από δάνεια, ένα πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκαν από τον Απρίλιο και οι Πιερικές επιχειρήσεις.

Τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών βάζει η επίσημη απάντηση του Υπουργείου, αφού διευκρινίζεται στην επιστολή ότι το έγγραφο που στάλθηκε στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών «δεν ήταν non paper αλλά οδηγίες ως προς το περιεχόμενο των σχετικών βεβαιώσεων που πρέπει να εκδίδουν», στο πλαίσιο ερωτημάτων που διατυπώνονται συνήθως από τις τράπεζες. Επίσης, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω έγγραφο «σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο της απόφασης και δεν περιορίζει τους δικαιούχους και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή».

Αναφορικά με το θέμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε: «Η ένταξη των Πιερικών επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τους επιχειρηματίες, την οποία διεκδικήσαμε και πετύχαμε για την Πιερία. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Για όσους, λοιπόν, επιχειρηματίες της Πιερίας τηρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στις ευνοϊκές αυτές ρυθμίσεις, εμείς τους ανοίξαμε το δρόμο και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και τις 23 Ιουλίου 2009».  

Συνημμένα θα βρείτε αυτούσιο το κείμενο της απαντητικής επιστολής του Υπουργείου.

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στη 16η Διεθνή Έκθεση Τιράνων, 25-30 Νοε. 2009

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας