Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Βραβεύσεις στην εκδήλωση Κοπής Πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠαρουσία πλήθους κόσμου της επιχειρηματικής κοινότητας του Νομού Πιερίας, που παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας, έγιναν οι καθιερωμένες βραβεύσεις.
Στην πρώτη βράβευση τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος για την προσφορά του στην προώθηση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού Τουρισμού στην Πιερία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τιμώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα για τη διοργάνωση του Β΄Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (25-26 Νοεμβρίου 2016) στο Νομό Πιερίας σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησία της Ελλάδας, του Υπουργείου Τουρισμού και πολλών φορέων της Πιερίας, τονίζοντας ότι :
“Η κίνηση αυτή συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του τόπου στο πλαίσιο προβολής του θρησκευτικού-προσκυνηματικού Τουρισμού στην Πιερία όλη τη διάρκεια του έτους με μια σειρά από καίριες και στοχευμένες κινήσεις”.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος διευκρίνισε ότι:
“Σκοπός της Εκκλησίας δεν είναι η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη, αλλά η λειτουργική και ποιμαντική εξυπηρέτηση των αλλοδαπών τουριστών που στην πλειονότητά τους είναι ορθόδοξοι από τις ομόδοξες χώρες των Βαλκανίων, καθώς επίσης και η προβολή της ορθόδοξης πνευματικότητας”

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «¶ρτος ο Επιούσιος» ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣΣτη δεύτερη βράβευση που ακολούθησε στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας, τιμήθηκαν τα καθημερινά Συσσίτια ο «¶ρτος ο Επιούσιος» για την πολυετή κοινωνική προσφορά τους.

Το καθημερινό συσσίτιο «¶ρτος ο Επιούσιος» είναι μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, και λειτουργούν με τη συμμετοχή εθελοντών που βοηθούν, είτε στην παρασκευή του φαγητού, είτε στη διανομή του αλλά και με την αμέριστη ανώνυμη και ανιδιοτελή προσφορά πολλών ανθρώπων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μεταφέροντας το σκεπτικό του Δ.Σ. για τη βράβευση, μεταξύ των άλλων είπε ότι: “η Ιερά Μητρόπολη εργάζεται συστηματικά για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, παρέχοντάς τους καθημερινά τροφή”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κάλεσε να παραλάβουν την τιμητική διάκριση οι υπεύθυνοι ιερείς της δράσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τορτοπίδης, ο π. Ευάγγελος Πουλατσίδης και π. Κυριάκος Κοκελίδης, καθώς και οι εθελόντριες κυρίες που δίνουν τον καθημερινό αγώνα στα συσσίτια διότι όπως είπε: “αυτοί οι άνθρωποι είναι η κινητήρια δύναμη της φιλανθρωπικής αυτής δράσης”. Και κατέληξε λέγοντας ότι: “κανείς μας δεν είναι περήφανος που τον 20ο αιώνα λειτουργούμε συσσίτια”, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα της Εκκλησίας να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των ενδεών συνανθρώπων μας και ευχόμενος σύντομα να εκλείψει η ανάγκη αυτή.

Τη τιμητική διάκριση έδωσε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Μάρκος Κουλούμογλου.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣτην τρίτη βράβευση της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας, τιμήθηκε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κυρία Μαρία Σπυράκη για τη συμβολή της στην προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Πιερία.

Ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου δίνοντας την τιμητική πλακέτα στην κυρία Σπυράκη την ευχαρίστησε για τη πολυποίκιλη στήριξη που παρέχει στο Επιμελητήριο Πιερίας.

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι θα συνεχίζει να προσφέρει τη στήριξή της όποτε της ζητηθεί και αναφερόμενη στην προηγούμενη βράβευση των καθημερινών συσσιτίων είπε ότι “φταίμε εμείς οι πολιτικοί που υπάρχουν τέτοιες δράσεις, κάτι για το οποίο η πολιτεία είναι υπεύθυνη”.

 

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ SmileyBinΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

SMILEY BINΣτην τέταρτη βράβευση της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας, τιμήθηκε η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Smiley bin για τις διακρίσεις τους στον ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Junior Achievement Europe, και την τιμητική πλακέτα έδωσε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η μαθητική εικονική επιχείρηση Smiley Bin εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Junior Achievement Europe, στηΛουκέρνη της Ελβετίας και κέρδισε το βραβείο καινοτομίας Life Changer Signature Award της Met Life και η πρόεδρος της μαθητικής εικονικής επιχείρησης Smiley bin Μαρία Κοκκάλα, βραβεύτηκε με το Leadership Signature Award ? Ηγετικής προσωπικότητας της Ευρώπης από το JA Alumni Europe (χορηγία της ΑΧΑ).

Λίγους μήνες νωρίτερα η εικονική μαθητική επιχείρηση Smiley bin που ξεκίνησε από μια ομάδα μαθητών και καθηγητών από ένα μικρό χωριό του Νομού Πιερίας, τα Αλώνια,είχε κερδίσει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Ελλάδας / Junior Achievement Greece, το πρώτο βραβείο, κερδίζοντας μεγάλα και ονομαστά σχολεία της Ελλάδας. Αυτό το βραβείο τους, που τιμήθηκε τότε σε ειδική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Πιερίας, τους έδωσε το διαβατήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στην Ελβετία.

Η Smiley bin παράγει έξυπνους κάδους ανακύκλωσης που δίνουν το κίνητρο στους πολίτες να ανακυκλώνουν μέσω της ανταποδοτικότητας. Ο έξυπνος κάδος έχει ζυγαριά που υπολογίζει το βάρος του ανακυκλώσιμου υλικού και όσο περισσότερο ανακυκλώνει ο χρήστης τόσους περισσότερους πόντους συγκεντρώνει και επιβραβεύεται με εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη και σε εμπορικά καταστήματα.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβαν οι μαθητές: Μαρία Κοκκάλα, Πασχαλίδης Ιορδάνης, Γεωργή Ελένη, Μπάτσι Γκισέλα. Και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Ζιούδρου Ηρώ και Παντελίδου Τάνια.

Προηγούμενο Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης κοπής πρωτοχρονιατικης πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας