Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επίσκεψη Δημοσιογράφων από την Αλγερία στο Επιμελητήριο Πιερίας

DSC_2602_COPY_F12325.jpgΤο Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου, έντεκα δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων από την Αλγερία, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους και γνωριμίας με τον Νομό Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου χαιρετίζοντας τους δημοσιογράφους έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Πιερίας.

DSC_2617_COPY_F12397.jpgΟ κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μεταξύ άλλων είπε τα εξής: « Ο Τουρισμός είναι ο αποδοτικότερος και κατΆ εξοχήν ο ποιο εξωστρεφής κλάδος της Ελληνικής οικονομίας τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο νομού, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Έχουμε το πλεονέκτημα να βρίσκονται στον χώρο μας δύο βουνά, παγκόσμια σύμβολα πολιτισμού, των οποίων τα ονόματα Όλυμπος και Πιέρια, με τον μύθο που τα περιβάλλει, διδάσκονται σε σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Η Πιερία συνδυάζει απέραντες ακτές και βουνά με ιστορία.

Διαθέτουμε αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, χιονοδρομικό κέντρο, και πολλούς παραδοσιακούς οικισμούς.

Οι προσπάθειές μας εστιάζονται στην προσέλκυση τουριστών όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός όμως από το τουριστικό κομμάτι, η Πιερία έχει να παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που ασχολούνται με το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Εκατοντάδες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και επεξεργασίας προϊόντων όπως χαρτιού, ξύλου, μέταλλου, τροφίμων.

Επίσης υπάρχει πολύ αξιόλογη παραγωγή αγροτικών προϊόντων όπως κεράσια, φράουλες σταφύλια, καπνός, μέλι, τσάι, κάστανα και πολλά άλλα, καθώς και μεγάλος κύκλος εργασιών στη ζωική παραγωγή, τα οποία συμβάλουν σημαντικά στην διάρθρωση του παραγόμενου προϊόντος του Νομού μας.

Ταυτόχρονα υπάρχει σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που ασχολούνται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Πιερίας και Αλγερίας είναι πολύ μικρές γιΆ αυτό πρόθεσή μας είναι να διερευνήσουμε όλους τους τρόπους και τις προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ της Πιερίας και της Αλγερίας. Μπορούμε να αναπτύξουμε πολλές σχέσεις με εξαγωγές και εισαγωγές διαφόρων προϊόντων.

Για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές αποστολές και επιχειρηματικές συναντήσεις σε συνεργασία με το εκεί Επιμελητήριο» κατέληξε ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου.

Οι δημοσιογράφοι από την Αλγερία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία στον τουριστικό τομέα, την ηλιακή ενέργεια και τα τρόφιμα, κάνοντας πολλές ερωτήσεις και διευκρινήσεις για τους συγκεκριμένους τομείς αλλά και για την Πιερία γενικότερα.

Ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου τους ευχήθηκε ευχάριστη διαμονή και κατά την παραμονή τους στην Πιερία να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές της και να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντά της μέσω της τοπικής γαστρονομίας.

Προηγούμενο Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας