Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επίσκεψη μαθητών απο επαγγελματικά λύκεια της Πολωνίας στο Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επιχειρηματική φυσιογνωμία της Πιερίας, το είδος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Νομό και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Επιμελητήριο στην προσπάθειά του να ενισχύσει όλους τους τομείς της Πιερικής επιχειρηματικής δραστηριότητας είχαν 58 μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους από δύο συγκροτήματα επαγγελματικών λυκείων της Πολωνίας (Ρεϊμόντα- Χόντετς & Μουμπάνιετς-Μαρισίν) Οικονομικών, Ξενοδοχειακών και Αγροτικών κατευθύνσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχουν.

Τους μαθητές υποδέχθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στο κτίριο του Επιμελητήριου Πιερίας ο Α΄Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Μάρκος Κουλούμογλου και τους ενημέρωσε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Επιμελητήριου, το διοικητικό του προφίλ και τις δράσεις που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο προκειμένου να ενισχύσει την Πιερική επιχειρηματικότητα ειδικά τα τελευταία χρόνια που η χώρα βιώνει μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης.

«Εργαζόμαστε με τόλμη και φαντασία προκειμένου να δώσουμε επιχειρηματικές ευκαιρίες και παράλληλα να διευκολύνουμε τους επαγγελματίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» υπογράμμισε ο κ. Κουλούμογλου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας  που έχει αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες περιφερειακές εκθέσεις της Ελλάδας, στη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε όλο τον κόσμο, στα εκπαιδευτικά πιστοποιημένα σεμινάρια επιμόρφωσης που λαμβάνουν χώρα καθΆ όλη τη διάρκεια του έτους αλλά και στη διαρκή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην προσπάθεια να στηριχθεί το επιχειρείν.

Επιπλέον ο κ. Κουλούμογλου περιέγραψε το τουριστικό προφίλ του Νομού ενώ έδωσε στοιχεία σχετικά με τις τουριστικές επιχειρήσεις. «Ο Νομός Πιερίας διαθέτει 388 ξενοδοχεία, 991 ενοικαζόμενα δωμάτια, 29 κάμπινγκ, 92 τουριστικά γραφεία, 98 επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων ενώ στο σύνολο διαθέτει 41. 573 κλίνες», επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο ενισχύει έμπρακτα και με κάθε τρόπο όλη αυτή τη προσπάθεια για τη προσέλκυση τουριστών όλο το χρόνο καθώς η Πιερία, όπως είπε, συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, διαθέτοντας παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς και ακτές που τη διατρέχουν απΆ άκρη σ΄άκρη.

Τα ερωτήματα των μαθητών και των καθηγητών τους επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως το ποια  διαδικασία απαιτείται για τη δημιουργία μία νέας επιχείρησης στην Ελλάδα αλλά και στις διευκολύνσεις που ενδεχομένως παρέχονται από την Πολιτεία προκειμένου να ενθαρρύνονται οι νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, όπως επίσης και για το ύψος του εργατικού κόστους στη χώρα μας.

«Δυστυχώς η Ελλάδα έχει εργατικό κόστος που αγγίζει το 45% και είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Κουλούμογλου υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον έχει επηρεάσει σημαντικά και τις Ελληνικές επιχειρήσεις. Τόνισε δε τις προσπάθειες που καταβάλλει συνολικά η Επιμελητηριακή κοινότητα όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο ώστε να γίνουν κατανοητές οι αδυναμίες της υπάρχουσας νομοθεσίας και φορολογίας που κάθε άλλο παρά ευνοούν τις νέες επενδύσεις και τις νέες επιχειρήσεις.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ανάπτυξη. Μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να παράξει πλούτο. Ζούμε σε έναν προικισμένο τόπο. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα έχουμε προοπτική ανάκαμψης και προόδου και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις?, κατέληξε ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.»

Στο τέλος μοιράστηκαν στους μαθητές και στους καθηγητές τα έντυπα με το Οικονομικό και Παραγωγικό προφίλ της Πιερίας και το Τουριστικό έντυπο του Επιμελητηρίου.

Προηγούμενο Στην Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε. στα Τρίκαλα συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας