Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επίσκεψη μαθητών 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης σχετικά με την κατάργηση παραδοσιακών επαγγελμάτων και τη δημιουργία νέων στο Νομό Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Η βοήθεια του Επιμελητηρίου στις εργασίες σας είναι δεδομένη

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου 2013 μαθητές της Α΄ τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η ενημέρωσή τους σχετικά με την κατάργηση παραδοσιακών επαγγελμάτων και τη δημιουργία νέων στο Νομό Πιερίας ώστε να ολοκληρώσουν το project της ερευνητικής εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Επιμελητηρίου προς την κατεύθυνση της στήριξης του επιχειρείν. Τους μαθητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς κα Μαρία Τσανακτσή και κα Ελένη Παπανίκου, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Χουσουρίδης.

Καλωσορίζοντας τους μαθητές, ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε πως ανέκαθεν το Επιμελητήριο βρισκόταν και συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους νέους ανθρώπους και να τους παρέχει απλόχερα βοήθεια σε οποιαδήποτε ερευνητική εργασία έχουν αναλάβει. Επιπλέον, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στις δράσεις και τις προσπάθειες που καταβάλλει το Επιμελητήριο προκειμένου να στηρίξει τους επιχειρηματίες του νομού. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι επαφές με πρέσβεις, προξένους και εμπορικούς ακολούθους ξένων χωρών, ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των Πιερικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στη λειτουργία της Σχολής του Επιμελητηρίου, η οποία μέσα από προγράμματα και σεμινάρια προσφέρει διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση στους επαγγελματίες.

Επιπλέον, με αφορμή την επιστολή που το Επιμελητήριο απέστειλε προς τους μαθητές των Λυκείων του νομού προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει στο θέμα στήριξης της τοπικής αγοράς, ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως από τους νέους εξαρτάται η αλλαγή της νοοτροπίας και η απόκτηση τοπικής συνείδησης. «Το κέρδος και το συμφέρον όλων μας είναι να ενισχυθεί ο τόπος μας. Ακόμη και ένα ευρώ να μείνει εδώ, έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί έτσι θα βοηθήσουμε όλοι να υπάρξουν λιγότερα λουκέτα. Είναι στο δικό σας χέρι να αλλάξετε τα λάθη του παρελθόντος και να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του τόπου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Χουσουρίδης από την πλευρά του παρουσίασε μια σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα, κάποια από τα οποία έχουν σταματήσει να υπάρχουν, ενώ κάποια άλλα έχουν μετεξελιχθεί μέσα από σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. «Παράδοση δε σημαίνει πως ένα επάγγελμα είναι υπό εξαφάνιση. Αντίθετα μάλιστα, κάποια από τα παραδοσιακά επαγγέλματα λόγω της σημερινής οικονομικής κρίσης αναβιώνουν σε μεγάλο βαθμό, όπως για παράδειγμα το επάγγελμα του τσαγκάρη», σημείωσε. Ανέλυσε επίσης το μηχανισμό, τις συνθήκες και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες που οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας νέων επαγγελμάτων. Στη συμβολή του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε και ο κ. Χουσουρίδης, ενημερώνοντας τους μαθητές για τις πρωτοβουλίες που το Επιμελητήριο αναλαμβάνει, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους μαθητές.

Προηγούμενο Ενημερωτική επίσκεψη μαθητών 1ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης στο Επιμελητήριο Κατερίνης για τις δράσεις του σχετικά με την επιχειρηματικότητα

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας