Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Η ταξιδιωτική κίνηση της Πιερίας και οι τάσεις της οnline αγοράς

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα με αναφορά στη δυνατότητα συνεργασίας τουριστικών καταλυμάτων του νομού με παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία  της εταιρίας Expedia που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν.Πιερίας-Ν.Ημαθίας-Ν.Πέλλας, της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης.

Στην έναρξη της εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν αντίστοιχα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας αλλά και οι συνδιοργανωτές, που αναφέρθηκαν στα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου στον τουρισμό.

Ακολούθως έγινε η εισήγηση από τα στελχη της Εταιρίας κ. Μάρκο Γιαννησόπουλο, και κα. Σαλαβάτη που ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των τουριστικών καταλυμάτων για τη διαδικασία αλλά και τα στοιχεία της παγκόσμιας τουριστικής πρακτικής στον τομέα των κρατήσεων online. 

Παρουσίασαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πλέον χρησιμοποιούν το ίντερνετ για τις κρατήσεις τους, ενώ ένα εξίσου συντριπτικά μεγάλο ποσοστό το κάνει μέσω των έξυπνων τηλεφώνων.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε πως στην εποχή μας το διαδίκτυο παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Η τεχνολογία της πληροφορικής έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο δουλειάς, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις κάνουν τεράστιους τζίρους, ενώ πριν από μερικά χρόνια η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα για όποιον ήθελε να ταξιδέψει, έρευνα αγοράς, συλλογή πληροφοριών για την περιοχή επίσκεψης, ταξιδιωτικούς οδηγούς, εγκυκλοπαίδειες, ερωτήσεις κ.λ.π.

Σήμερα, είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου ο καθένας μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη μέσα σε δευτερόλεπτα, από την οθόνη του υπολογιστή του, να συλλέξει πληροφορίες, χάρτες, αξιοθέατα, να δει καταλύματα, τιμές κ.λ.π.

Πιστεύουμε, τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, ότι ο νομός μας οφείλει και αξίζει να βρίσκεται στον παγκόσμιο αυτό χάρτη, ως ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς.  Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε, εργαστήκαμε συστηματικά, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής.

Σημείωσε ακόμη πως η χρήση της τεχνολογίας στις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι απαραίτητη, οι ον λαιν κρατήσεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος. ΓιΆαυτό, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στη σημερινή πραγματικότητα, να ακολουθούμε τις νέες τάσεις, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Τα τελευταία χρόνια, το Επιμελητήριο διαθέτει πλατφόρμα e shop και e booking και με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι όλο και περισσότεροι επαγγελματίες ενδιαφέρονται και χρησιμοποιούν αυτές τις νέες σύγχρονες υπηρεσίες.

Ο κ. Βειδαμενίδης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας κ. Βειδαμενίδης σημείωσε πως το διαδίκτυο έχει κατακλύσει τη ζωή των πολιτών και φυσικά ο τομέας «διακοπές» εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, αφού πλέον πολλές σελίδες, πλατφόρμες αλλά και εφαρμογές τηλεφώνων στοχεύουν στο κομμάτι αυτό.

Εξέφρασε επιφυλάξεις για τη φετινή τουριστική περίοδο, λέγοντας πως η τουριστική χρονιά δεν φαίνεται να έχει ενθαρρυντικά μηνύματα

Η κα. Λάμπρου-Ξυπτερά

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Λάμπρου ?Ξυπτερά Ευαγγελία, αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την τουριστική συνεργασία με διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων, ζήτησε όμως από τα στελέχη της εταιρίας, να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ένταξης στον κατάλογο των τουριστικών καταλυμάτων μόνον τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα.

Ο κ. Ζωγράφος

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Ζωγράφος αναφέρθηκε στην ανάγκη το τουριστικό προϊόν της Πιερίας να στραφεί στην παγκόσμια αγορά, μέσω του διαδικτύου, σημειώνοντας πως πρέπει να δοθεί έμφαση σε αυτού του είδους τις συνεργασίες.

Προηγούμενο Ψηφιακή Υπογραφή από το Επιμελητήριο Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας