Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Πιερίας

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, συνοδευόμενα από τις καθηγήτριές τους κ. Αναστασία Γουλαγιάννη και κ. Φωτεινή Ιατρούδη. Πρόκειται για τους μαθητές των δύο τμημάτων του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής: 1) Τμήμα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και 2) Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης. Η επίσκεψη των παιδιών στο Επιμελητήριο εντάσσεται στο πρόγραμμα Σταδιοδρομίας που εφαρμόζει από φέτος το Σχολείο τους.

Τους μαθητές καλωσόρισε στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου που τους ενθάρρυνε να ρωτήσουν και να μάθουν ότι χρειάζονται ώστε να μπουν στην επιχειρηματικότητα. «Για εμάς το μεγάλο στοίχημα είναι η νεολαία να επιλέξει το επιχειρείν», σημείωσε ο Πρόεδρος και συνέχισε: «Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον τους κλάδους στους οποίους εκπαιδεύεστε, που είναι πραγματικά πολύ σημαντικοί για την οικονομία. Ακόμη και τον αγροτικό τομέα, εμείς προσπαθούμε να τον συνδέσουμε με την επιχειρηματικότητα. Η χώρα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση, αν δεν παράγουμε ώστε να δημιουργήσουμε έσοδα. Αυτό μόνο η επιχειρηματικότητα μπορεί να το πετύχει. Μπορεί οι γονείς κάποιων από εσάς να ίναι μέλη του Επιμελητηρίου μας. Ότι βλέπετε σ’ αυτό το χώρο έγινε από τη συνεισφορά των επαγγελματιών. Σήμερα ξεπερνάμε τις 10.500 μέλη. Για εμάς το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να εντάξουμε τη νεολαία στην επιχειρηματικότητα. Βέβαια, πολλοί νέοι βλέποντας τις δύσκολες συνθήκες σήμερα αποθαρρύνονται. Θέλω να σας ενθαρρύνω, λέγοντας ότι μπορεί σήμερα να είναι δύσκολα, θα έρθουν όμως καλύτερες εποχές. Πρέπει, λοιπόν, να τολμάμε. Και επειδή όσο ρωτάμε, μαθαίνουμε. Μη διστάζετε να μας ρωτήσετε. Είμαστε δίπλα σας».

Η κα Γουλαγιάννη λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε ότι «Το πρόγραμμα σταδιοδρομίας που εφαρμόζει φέτος το σχολείο μας έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να μάθουν τα παιδιά τι μπορούν να κάνουν πέρα από το σχολείο όσον αφορά τις γνώσεις και δεύτερο να έρθουν κοντά στην επιχειρηματικότητα. Βέβαια ξέρουμε ότι μόνον ως βοηθοί μπορούν να εργαστούν. Θέλει πολύ δουλειά και προσπάθεια για να το καταφέρουν αλλά αν το λέει η καρδιά μας, πολλά μπορούμε να πετύχουμε. Έχουμε πολύ καλά παιδιά».

Η κα Ιατρούδη σημείωσε ότι «τα παιδιά μας έχουν πάρα πολλές δυνατότητες. Θα θέλαμε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά ώστε να τους δοθούν κάποιες ευκαιρίες. Ερχόμαστε σε επαφή με υπεύθυνους του ΟΑΕΔ για να μας ενημερώσουν για επιδοτούμενα προγράμματα για τα άτομα με αναπηρία και πως μπορούν να προσληφθούν».

Τέλος, τα παιδιά ενημερώθηκαν για το «Τι είναι το Επιμελητήριο και πως μπορεί να γίνει κάποιος επιχειρηματίας» από τις Υπαλλήλους του Επιμελητηρίου κα Κωνσταντία Καρλέτσα και κα Μάχη Κολοκάτση, οι οποίες απάντησαν και σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Προηγούμενο Συνεδρίασε το Δ.Σ. Επιμελητηρίου Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας